Eski İçişleri Bakanı Güler - - Son Dakika
Politika

Eski İçişleri Bakanı Güler -

Eski İçişleri Bakanı Güler -

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehlikeye düşürülmesi pahasına oynanan oyunları gördünüz mü? Ben 17 Aralık sürecini kendimle ilgili olanı bir kenara bıraktım. Ben hesabını vereceğimi söyledim. Ama asıl hesap vermesi gerekenlere bunun hesabını hukuk içinde en güçlü biçimde sorabilmek için de Başbakanın arkasında durmamız lazım Allah'ın izni ile biz Recep Tayyip Erdoğan'ı çöktürtmeyeceğiz" dedi.

28.03.2014 06:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, " Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehlikeye düşürülmesi pahasına oynanan oyunları gördünüz mü? Ben 17 Aralık sürecini kendimle ilgili olanı bir kenara bıraktım. Ben hesabını vereceğimi söyledim. Ama asıl hesap vermesi gerekenlere bunun hesabını hukuk içinde en güçlü biçimde sorabilmek için de Başbakanın arkasında durmamız lazım Allah'ın izni ile biz Recep Tayyip Erdoğan'ı çöktürtmeyeceğiz" dedi.

Güler, seçim çalışmaları kapsamında Kızıltepe'de partililerle bir araya geldi. Güler, burada yaptığı konuşmada, bu seçimin sadece Mardin ve Kızıltepe'nin seçimi olmadığını bunun Başbakanın, milli iradenin arkasında, Türkiye'nin milli itibarını, ulusal güvenliğini tehlikeye atmak isteyenlere karşı verilecek cevabın günü olacağını söyledi.

''Bu cevabı vererek Başbakanın arkasında duralım'' diyen Güler, şöyle devam etti:

''Maceralara bırakmayın dedim Kızıltepe'yi kepenk kapatmaların her günün gerilim siyasetinin uygulandığı bir yer olarak görmek istemiyoruz. Her şeyi görüyorsunuz. Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehlikeye düşürülmesi pahasına oynanan oyunları gördünüz mü? Ben 17 Aralık sürecini kendimle ilgili olanı bir kenara bıraktım. Ben hesabını vereceğimi söyledim. Ama asıl hesap vermesi gerekenlere bunun hesabını hukuk içinde en güçlü biçimde sorabilmek için de Başbakanın arkasında durmamız lazım Allah'ın izni ile biz Recep Tayyip Erdoğan'ı çöktürtmeyeceğiz. Allah'ın da hesabının olduğunu unutmayacağız. Artık bu gerçekten de Türkiye'nin ulusal güvenlik meselesi olmuştur. Bu artık casusluk boyutunu aşmıştır. Yani Recep Tayyip Erdoğan gitsin, AK Parti devrilsin isterse Türkiye batarsa batsın gibi bir tavrı, bir inancı bir düşünceyi bu memlekete en büyük bir ihanet olarak değerlendiriyorum. Onlar böyle derken 'Başbakan Recep Tayip Erdoğan da Afyon'dan yola çıkarken eğer Türkiye kazanacaksa biz gerekirse kaybedeceğiz' diyen bir zihniyete sahiptir. Bir yerde böyle bir zihniyet, bir yerde 'Türkiye batsın aman Recep Tayyip Erdoğan gitsin' diyen bir zihniyet şimdi biz burada kimden yana olacağız. Recep Tayyip Erdoğan'la olacağız onun arkasında duracağız. Türkiye'nin menfaati nerede ise orada duracağız bu seçim demokrasinin devam edip etmeyeceğinin, millet iradesinin sürüp sürmeyeceğine dair olan bir seçim olacaktır.''

Güler ve beraberindekiler, programın ardından Kızıltepe'den Mardin'e geçti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Eski İçişleri Bakanı Güler - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement