Eski İçişleri Bakanı Güler, Nusaybin'de - Son Dakika
Politika

Eski İçişleri Bakanı Güler, Nusaybin'de

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler, "AK Parti'den önce seçim propagandasında buraya gelip Kürtçe veya Arapça konuşan bir milletvekili veya belediye başkanı olsaydı gideceği yer Diyarbakır Özel Yetkili Mahkemesiydi" dedi.

28.03.2014 00:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler, "AK Parti'den önce seçim propagandasında buraya gelip Kürtçe veya Arapça konuşan bir milletvekili veya belediye başkanı olsaydı gideceği yer Diyarbakır Özel Yetkili Mahkemesiydi" dedi.

Güler, seçim çalışmaları kapsamında Nusaybin ilçesinde AK Parti seçim bürosunda partililerle bir araya geldi. Güler, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana girdiği tüm yerel ve genel seçimler ile referandumda başarılı olduğunun görüldüğünü söyledi.

"Sandıkta AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan ile başa çıkmayacağını anlayanlar başka yollara başvurdular. Oynanmakta olan oyunu sizin yakından görmenizi rica ediyorum. Hükümetimiz ve partimizi yıpratmamak anlamında görevden affımızı istedik. Ama ben 17 Aralık'la ilgili hesabımı vereceğim. Bu hesabı veremezsem de karşınıza bir daha çıkmam" diyen Güler, asıl hesap vermesi gerekenlerin de o hesabı vereceğini belirtti.

Siyasetle, sandıkla başa çıkamadıkları bir Başbakan ile bir siyaset ekibinin kasetlerle, montajlarla, dublajlarla, şantaj projeleriyle alaşağı etmek isteyenlerin bunun hesabını hukuk içerisinde vereceğini kaydeden Güler, "Kim görecek bu hesabı? Recep Tayyip Erdoğan ve ekibi görecek, ama sizin desteğinizi arkalarında görürlerse bu hesabı sorabilirler. Onun için bu seçim artık Recep Tayyip Erdoğan ve onun hükümetinin test edildiği adeta bir referanduma dönüştü" diye konuştu.

Kendisinden önce AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ'ın Kürtçe konuştuğunu anlatan Güler, bunun değerli olduğunu bildirdi.

Güler, "AK Parti'den önce seçim propagandasında buraya gelip Kürtçe veya Arapça konuşan bir milletvekili veya belediye başkanı olsaydı gideceği yer Diyarbakır Özel Yetkili Mahkemesiydi. Şimdi seçimlerde böyle bir propaganda yasağı kalmadı. İşin enteresanı Özel Yetkili Mahkemeler de kalmadı" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Güler ve beraberindekiler Çağ Çağ Sulama Birliği Başkanı Nizar Aslan, Aysan Yönetim Kurulu Başkanı Müfit Adnan Yumuşak ve Nusaybin Küçük Sanayi Sitesi esnafını ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Eski İçişleri Bakanı Güler, Nusaybin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement