Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Mardin Milletvekili Güler Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Mardin Milletvekili Güler Açıklaması

"Devletimiz, hükümetimiz, bütün imkanlarıyla bu bölgedeki sorunların aşılması için elinden gelen her türlü gayreti, yardımı gösteriyor"

04.10.2014 19:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler, "Devletimiz, hükumetimiz, bütün imkanlarıyla bu bölgedeki sorunların aşılması için elinden gelen her türlü gayreti yardımı gösteriyor" dedi.

Mardin Polisevi'nde, Süryani vatandaşların da katılımıyla düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan Güler, Kurban Bayramı'nın, huzur ve barışın kalıcılığına vesile olmasını diledi.

Bölgede sıkıntılı bir süreç yaşandığını vurgulayan Güler, kardeşlik duygularının pekiştirilmesi, demokrasi standartlarının geliştirilerek birlik ve beraberliğin muhafaza edilmesiyle bu dönemin atlatılabileceğini dile getirdi. Güler, şunları kaydetti:

" Türkiye'nin, kendi güvenliğini, vatandaşların huzurunu ön planda tutarak ve şimdiye kadar yürüttüğü istikrarlı politikayı sürdürerek bu sıkıntılı dönemi aşacağına inanıyorum. Özellikle askerimiz, polisimiz, tüm devlet mekanizmaları, herkes canla başla bir gayretin içerisinde. Bizler de milletvekilleri olarak hükümete bölgenin sıkıntılarını en iyi şekilde yansıtma gayreti içerisindeyiz. Devletimiz, hükumetimiz, bütün imkanlarıyla bu bölgedeki sorunların aşılması için elinden gelen her türlü gayreti, yardımı gösteriyor."

"Herkes mutlu, herkes sevgi, barış ve dayanışma içinde"

Diyarbakır-Mardin Metropoliti Saliba Özmen ise Kurban Bayramı'nın huzur ve hoşgörünün yerleşmesine vesile olması temennisinde bulunarak, İslam aleminin bayramını kutladı.

Mardin'de, dinleri, dilleri ve renkleri ne olursa olsun bütün bayramların bir arada kutlandığına dikkati çeken Özmen, "Herkes mutlu, herkes sevgi, barış ve dayanışma içinde. Bu ruhani mevsimlerin, bu tür dini bayramların bölgemizin, evvela dünyanın barışına katkı olmasını temenni ediyorum. Dualarımız bu yöndedir. İnşallah, Allah bütün bölgeye ve dünyaya bu bayramlar vasıtasıyla barışını, sevgisini gönderecek" ifadesini kullandı.

Mardin Müftü Vekili İsmail Ünal da bayrama ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlattı.

Suriye ve Irak'tan birçok sığınmacının Mardin'de bulunduğunu hatırlatan Ünal, "Kurbanlarımızı onlarla, fakirler ve yetimlerle paylaştık. Burada da hep beraber bütün din ve mezhep mensuplarıyla bayramlaşıyoruz" diye konuştu.

Etkinliğe, Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Mardin Milletvekili Güler Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement