Eski İlçe Başkanlarına AK Parti'den İhraç İstemi - Son Dakika
Politika

Eski İlçe Başkanlarına AK Parti'den İhraç İstemi

Eski İlçe Başkanlarına AK Parti\'den İhraç İstemi

AK Parti Mut İlçe Teşkilatı, 30 Mart yerel seçimlerinde başka partiye oy vereceklerini açıklayan eski ilçe başkanları Veli Şıkşık ve Mustafa Tunç’u, partiden ihraç istemi ile disiplin kuruluna sevk etti.

14.04.2014 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Mut İlçe Teşkilatı, 30 Mart yerel seçimlerinde başka partiye oy vereceklerini açıklayan eski ilçe başkanları Veli Şıkşık ve Mustafa Tunç'u, partiden ihraç istemi ile disiplin kuruluna sevk etti.

AK Parti Mut İlçe Başkanı Hüseyin Yeşil, sonuca bakıldığında 30 Mart yerel seçimini kaybettiklerini söyledi. 2009-2011 seçimlerini değerlendirdiklerinde ve 2014 seçimlerinde oylarını az da olsa koruyan bir parti durumunda olduklarını belirten Yeşil, "Bu şunu gösteriyor; halkımız 5 yıllığına hizmet yetkisini Nebi Yılmaz'a vermiştir. Demokrasinin gereği budur. Bizi en çok üzen bu partiden olduğunu söyleyen ve partide ilçe başkanlığı yapmış olan kişilerin başka partiye oy vereceğini basın yolu ile açıklamaları oldu. Bunu özellikle söylüyorum, biz seçimde almamız gereken dersleri çıkaracağız. Parti tabanımıza hukukun bize verdiği yetki çerçevesinde elimizden geldiği kadar sahip çıkacağız. Ama her kuralın bir istisnası olur. Maalesef partisine ihanet eden ve şahsi hesaplar peşinde koşan kişileri, mümkün mertebe dar kapsamda tutsakta bu kucaklamanın dışında tutmak noktasındayız" diye konuştu

AK Parti'nin eski ilçe başkanlarından Veli Şıkşık ve Mustafa Tunç'u disiplin kuruluna sevk ettiklerini vurgulayan Yeşil, "Bu şahıslar seçimden önce MHP'ye oy vereceklerini basın yoluyla duyurdular. Bu işler seçimden önce yapıldı. Bu şahısların Türkiye'deki tabloya bakıp, hatalarından dönmelerini ümit ederek, aldığımız kararı beklettik. Bir parti olarak herkesi kucaklıyoruz. Ama ihanet edenler bunun dışında. Ben sadece iyi niyetle partime hizmet etme derdindeyim. Ama bu ihaneti parti içi hesaplaşmaya ve savaşmaya götürmeye kalkanlarla da mücadele etmeye varım. Kişiler gelip geçicidir, AK Parti'ye sahip çıkalım" ifadesini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Eski İlçe Başkanlarına AK Parti'den İhraç İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkeme önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkeme önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement