Eski KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Trabzon'da - Son Dakika
Güncel

Eski KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Trabzon'da

Eski KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Trabzon\'da

TRABZON (İHA) – Eski KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs sorununun çözümü noktasında çok büyük çaba ve uğraşlar verdiklerini belirterek, karşı tarafın gözü doymaz bir noktada olduğu için aşırı isteklerle karşılarına çıktığını söyledi.

20.06.2015 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TRABZON (İHA) – Eski KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs sorununun çözümü noktasında çok büyük çaba ve uğraşlar verdiklerini belirterek, karşı tarafın gözü doymaz bir noktada olduğu için aşırı isteklerle karşılarına çıktığını söyledi.

Avrasya Üniversitesi Yomra Yerleşkesi'ndeki mezuniyet törenine katılan eski KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız tarafından fahri doktora diploması verildi. Törene Eroğlu'nun yanı sıra Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Törende bir konuşma yapan KKTC'nin 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs sorununun çözümü noktasında karşı tarafın aşırı isteklerinin çözümü tıkadığını belirterek, "Kıbrıs sorununun çözümü noktasında çok büyük çaba ve uğraşlar verdik. Özellikle rahmetli Denktaş da ömrünü bu soruna çözüm aramakla geçirmişti. Ama karşı taraf maalesef gözü doymaz bir noktada olduğu için aşırı isteklerle karşımıza çıkmakta, ortaya konulan her öneriyi elinin tersiyle itmektedir. Biz silah zoruyla dışlandık ama gelin görün ki dünya Kıbrıs Cumhuriyeti olarak Rum Cumhuriyeti'ni tanıdı ve bir AB üyesi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde veto hakkı olan iki devlet Rusya ve Çin'in çok büyük desteğini almışızdır" dedi.

Türk askerlerinin Kıbrıs'tan çekilmesi talebine karşı çıktıklarını ifade eden Eroğlu, " Yunanistan'dan Türk askerleri çekilsin diye mesajlar veriliyor. ve buna benzer toprak gibi aşırı isteklerle Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğünün devamını sağlıyorlar. Kıbrıs çok önemli bir yerdir. Orta Doğu'da bir ateş çemberi var. Kıbrıs'ta göründüğü gibi 1974'den itibaren kan akmamaktadır, silah sesi duyulmamaktadır. Çünkü Türkiye'nin 40 bin askeri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkının güvenliği için orada bulunmaktadır. Etrafa baktığımızda kanlar akarken, biz huzur içinde olduğumuza göre Türkiye'nin garantörlüğünün ne denli önemli olduğu ortaya çıkıyor. Kıbrıs, Doğu Akdeniz'de yüzmeyen bir savaş gemisidir. Türk askerinin çıksın denmesi kesinlikle kabul edilemez" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eski KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Trabzon'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Konya'nın Beyşehir ilçesinde kanala düşen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti
    22:08 Konya'nın Beyşehir ilçesinde kanala düşen otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

    Kaza, Beyşehir-Konya kara yolunun Göçü Mahallesi yol ayrımında meydana geldi. Beyşehir yönüne giden Yaşar Konur'un (79) kullandığı 35 AL 6362 plakalı otomobil, yol kenarındaki durağa çarptıktan sonra kanala düştü. Kazada yaralanan sürücü, kaldırıldığı Beyşehir Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

  • Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahilinde Kısıtlamaları Kaldırdı
    21:59 Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahilinde Kısıtlamaları Kaldırdı

    Beyoğlu Belediyesi, Karaköy sahilinde kıyının kamu kullanımına kapatılmasına neden olan prefabrik kulübeyi ve sahili sınırlandıran çitleri kaldırdı. Belediye, kent estetiği ve sahil şeridi bütünlüğü göz önünde bulundurarak, çalışmaya müdahale etti ve sahil şeridini vatandaşın kullanımına yeniden açtı.

  • Türkiye, 2024 yılında RACVIAC Dönem Başkanlığını üstlendi
    21:56 Türkiye, 2024 yılında RACVIAC Dönem Başkanlığını üstlendi

    Türkiye, 2024 yılında RACVIAC - Güvenlik İşbirliği Merkezi Çok Uluslu Danışma Grubu (MAG) Dönem Başkanlığını üstlendi. Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da yapılacak olan 51. MAG toplantısı, bölgesel Güven ve Güvenlik Artırıcı Önlemlerin (GGAÖ) uygulanmasında eğitim desteği sağlamayı ve bölgesel diyalogu güçlendirmeyi hedefliyor.

  • Bornova'da Bayramlaşma Töreni Düzenlendi
    21:54 Bornova'da Bayramlaşma Töreni Düzenlendi

    Bornova Kaymakamlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde Kaymakam Muzaffer Şahiner ve Belediye Başkanı Ömer Eşki birlik ve beraberlik mesajları verdi.

  • İskenderun'da uyuşturucu operasyonu: 6 şüpheli gözaltına alındı
    21:48 İskenderun'da uyuşturucu operasyonu: 6 şüpheli gözaltına alındı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 6 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sonucunda 10 kilo 764 gram esrar, 39 gram sentetik uyuşturucu, 2 bin 870 uyuşturucu hap, 100 fişek, bir tüfek ve 250 bin lira ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • Bahçeşehir Koleji, FIBA Erkekler Avrupa Kupası finali için hazır
    21:44 Bahçeşehir Koleji, FIBA Erkekler Avrupa Kupası finali için hazır

    Bahçeşehir Koleji, Almanya'nın Niners Chemnitz ekibiyle yapacağı FIBA Erkekler Avrupa Kupası finalinin ilk maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı. Başantrenör Dejan Radonjic, güçlü bir rakiple karşılaşacaklarını vurgulayarak, takımın oyun planına sadık kalarak mücadele edeceğini belirtti. Takım kaptanı Muhammed Baygül ise rakibin tempolu ve agresif bir takım olduğunu söyleyerek, avantajlı bir skorla İstanbul'a dönmek istediklerini ifade etti.


Advertisement