Eski KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat Rum Ekonomisi Tekrar Ayağa Kalkabilmek İçin Çözüme İhtiyaç... - Son Dakika
Güncel

Eski KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat Rum Ekonomisi Tekrar Ayağa Kalkabilmek İçin Çözüme İhtiyaç...

Eski KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat Rum Ekonomisi Tekrar Ayağa Kalkabilmek İçin Çözüme İhtiyaç...

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde düzenlenen konferansta konuşan KKTC'nin ikinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs'ta çözüm için çok uygun bir konjonktür olduğunu belirterek, 'Çünkü Rum ekonomisi çöktü.

15.04.2014 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Aydın Üniversitesi'nde düzenlenen konferansta konuşan KKTC'nin ikinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs'ta çözüm için çok uygun bir konjonktür olduğunu belirterek, 'Çünkü Rum ekonomisi çöktü. Rum ekonomisi tekrar ayağa kalkabilmek için çözüme ihtiyaç duyuyor dedi. Aydın Üniversitesi'nde öğrenciler ve akademisyenlerle buluşan Mehmet Ali Talat, burada yaptığı konuşmada, Ada'da çözüm konusunun Rum halkı içinde de yayılmaya başladığını vurguladı. Talat, Yüzde 86 hayır diyen Baf bölgesi, hiç hayal bile edemezdim, beni konferansa davet etti. Çok da güzel bir ortamda konferans verdim. Bazı protestolar oldu küçük gruplar tarafından ama, salon son derece ilgiliydi. Bununla da kalmıyor, İsrail gaz buldu. Onun değerlendirilebilmesi için de gene Türkiye lazım, yine çözüm lazım. Çünkü Kıbrıs karasularından geçecek. ABD devrede, Avrupa Birliği devrede. Yani çok uygun bir konjonktür var. Bizim bunu değerlendirmemiz gerekiyor. Aksi halde, yeni bir zamanda, yeni şartlarla buluşmamız gerekecek ve çok geç kalmış olabileceğiz. Çok uygun bir konjonktür var. Bu konjonktürü bizim değerlendirmemiz lazım. Bizim diyorum, çünkü Kıbrıs sorununun çözüm sürecini sürükleyen Kıbrıslı Türklerdir ve Türkiye'dir dedi.

Konferans sonunda soruları yanıtlayan Mehmet Ali Talat, bir öğrencinin, 'Türkiye çözüm süreci içerisinde Kıbrıs Türklerine nasıl yardımcı olabilir Nasıl bir yardım bekliyorsunuz şeklindeki sorusunu esprili bir dille cevapladı. Türkiye'nin zaten birçok hususta yardım ettiğini belirten ve bunları sıralayan Talat, 'Hatta bir ara, malum Twitter falan kapatılması olayları olduğunda, bizde de büyük bir heyecan doğdu. 'Acaba bizde de mi kapanıyor' diye. Bizim telekomünikasyon idaresi başvurdu Türkiye'ye ve transit geçmesi sağlandı. Böylece biz etkilenmedik dedi. Talat, Kıbrıs'ın ileride Türkiye'ye bağlanıp bağlanmak istemeyeceği yönündeki bir soruya ise, 'Kıbrıslı Türklere 'Türkiye'ye bağlanalım mı' diye sorarsanız yüzde 80 hayır çıkacak. Ama 'Türkiye olmadan çözüm olsun mu' diye sorarsanız yine yüzde 80 hayır çıkar. Yani Kıbrıs Türk'ü Türkiye'siz olmayı kabul etmiyor. Türkiye'nin beğenmediği, 'Bu çözüm iyi değildir' dediği bir çözüm Kıbrıslı Türkler tarafından kabul de görmez yanıtını verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eski KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat Rum Ekonomisi Tekrar Ayağa Kalkabilmek İçin Çözüme İhtiyaç... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement