Eski KKTC Cumhurbaşkanı Talat, Aydın'da - Son Dakika
Güncel

Eski KKTC Cumhurbaşkanı Talat, Aydın'da

Eski Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, eşi Oya Talat ile Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ı makamında ziyaret etti.

11.04.2016 20:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, eşi Oya Talat ile Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ı makamında ziyaret etti.

Adnan Menderes Üniversitesi'nin davetiyle kente gelen Talat, daha sonra Buharkent'teki jeotermal enerji santralini ve bölgede jeotermal enerji ile ısıtılan seraları inceledi, tesis saha sorumlusu Abdurrahman Yaşar'dan bilgi aldı.

Buradan Nazilli ilçesine geçen Talat, Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Talat, Aydın'a yabancı olmadıklarını belirterek, "İnsanları bize çok yakınlar. Kıbrıs'ta bir müzakere süreci devam ediyor. Bu süreç Kıbrıslı Türklerin uluslar arası alanda karşılaştıkları ciddi sorunlara çare olacak diye düşünüyoruz. Kıbrıs'taki sorunların çözümü ile Türklerin durumları iyileşecektir" dedi.

KKTC'nin uluslararası düzeyde tanınması için çalıştıklarını aktaran Talat, "Bunun içinde yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Fakat Güney Kıbrıs'ta bir seçim süreci başladı. Mayıs ayında seçimleri var. Gerçi seçim parlamento seçimidir. Ama onlarda başkanlık sistemi vardır. Yani partili başkan vardır. Bunun içinde çok dikkatli davranıyorlar. Umudumuz mayıstan sonra sürecin tekrar hızlandırılmasıdır. Biz iyi niyetli olarak olaya yaklaşıyoruz. Eğer bu çözüm olmasa bunun sorumlusunun bir kez daha Kıbrıslı Türklerin olmadığını tüm dünyaya göstermek istiyoruz. Biz bu çözüm sürecini güçlü bir şekilde destekledik. Desteklemeye de davam ediyoruz. Umudumuz bir an önce çözümü ulaşmaktır" diye konuştu.

Talat, Buharkent bölgesindeki jeotermal sahalarını ve çalışmalarını ilginç bulduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Çünkü benim bilmediğim bir alandı. Jeotermal ile elektrik üretiminin var olduğunu biliyordum mühendis olarak benim de bu çalışmalar alanım sayılıyor. Elektrik enerjisi üretmek alanımdır da diğer kısımlar alanım olmamakla birlikte ilgimi çeken bir husustu. Beni en fazla etkileyen şey, bunun ısıtmalı seralarda kullanılması, bazı yerleşim yerlerinin yine bu enerji ile ısıtılması ve onun da ötesinde ayrılan suyunda en sonunda kullanılmasının önemli olduğunu düşünüyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski KKTC Cumhurbaşkanı Talat, Aydın'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement