Eski Maliye Bakanı Lütfullah Kayalar'dan, Stk'lara Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Eski Maliye Bakanı Lütfullah Kayalar'dan, Stk'lara Ziyaret

Eski Maliye Bakanı Lütfullah Kayalar\'dan, Stk\'lara Ziyaret

Eski Maliye Bakanı Lütfullah Kayalar Sorgun’da sivil toplum kuruluşları ile yerel basını ziyaret etti.

20.08.2015 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Maliye Bakanı Lütfullah Kayalar Sorgun'da sivil toplum kuruluşları ile yerel basını ziyaret etti.

Sorgun'da ilk olarak Esnaf ve Sanatkarlar Odası, ardından Ziraat Odası'nı ziyaret eden Kayalar, Muhtarlar Derneği'nde köy ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Muhtarların sorunlarını dinleyen Kayalar yaptığı açıklamada, Türkiye'de son yaşanan terör olayları ile ilgili açıklamalarda da bulundu.

Son günlerde verilen şehitlerin tüm ülkeyi yasa boğduğunu, kendisini de çok üzdüğünü ifade eden Kayalar, "7 Haziran'da çok sakin ve demokratik bir seçim yaşadık. Öyle ki, ne seçimlerde, ne de oy sayımında hiçbir olay yaşanmadı. Hatta seçim sonrasında bile hiçbir itiraz olmadı. Bu kadar sakin ve demokratik bir seçimin ardından ne oldu da ortalık kan gölüne döndü. Her gün bir veya birkaç tane vatan evladını şehit verir olduk. Bunları vatandaşlarımızın sorgulaması gerekir. Bunları sorguladığımız zaman niçin olduğunu da anlayabiliriz" dedi.

Türkiye'de Kürt vatandaşların cumhurbaşkanlığına kadar yükselebildiğini, geçmişte de bunun örneklerinin görüldüğünü vurgulayan Kayalar, "1974 yılında Van'da yaşanan bir olayı anlatmak istiyorum. Kıbrıs çıkarması yapıldığı sırada Van Askerlik Şubesi'nin önünde uzun kuyruklar oluştuğunu, Kürt vatandaşların Kıbrıs'ta savaşmak için gönüllü olarak sıraya girdiğini gördük. Sonrasında ne oldu derseniz, önce sağ-sol çatışmaları ve ardından da kandan beslenen bazı kişi ve ülkelerin tutumları, olayları körüklemeleri bizleri bu güne kadar getirdi. Dileğimiz o dur ki, ülkemizdeki bu terör olayları biran önce biter de hiçbir ana evladı için gözyaşı dökmek zorunda kalmaz" diye konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eski Maliye Bakanı Lütfullah Kayalar'dan, Stk'lara Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement