Eski MHP Milletvekili Aydın - Son Dakika
Politika

Eski MHP Milletvekili Aydın

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Eski MHP Milletvekili Koray Aydın'ın konuşması Detaylar Eski MHP Milletvekili Koray Aydın, "Bulunduğumuz divandan, dergahtan Allah'ın izniyle fitne ateşine düşenler başarılı olamayacak.

10.06.2016 00:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Eski MHP Milletvekili Koray Aydın'ın konuşması

Detaylar Eski MHP Milletvekili Koray Aydın, "Bulunduğumuz divandan, dergahtan Allah'ın izniyle fitne ateşine düşenler başarılı olamayacak. Onun yerine eskiden olduğu gibi ülküdaşlar olarak yeniden bir araya geleceğiz." dedi.

Aydın, Konya'da bir düğün salonunda MHP üst kurul delegeleriyle iftar programında bir araya geldi. Aydın, burada yaptığı konuşmada, ilerleyen günlerde MHP'nin 1 Kasım seçimlerinde yaşadığı kaybın telafi edilerek, halkın desteğiyle yeniden başarıya ulaşacağını bildirdi.

"Türk Milliyetçiliği fikir ve aynı zamanda bir aydın hareketidir"

MHP'nin kökünün tarihi sürecini aktaran Aydın, " Osmanlı'dan Cumhuriyete kadar intikal eden çizgide Türk Milliyetçiliği fikir ve aynı zamanda bir aydın hareketidir. Cumhuriyetin kurucu değerlerini Türk Milliyetçi ideolojisi belirlemiştir. Bu kadar köklü bir entelektüel yapı ve geniş bir fikir deposuna sahip olan bu siyasal hareketin bugün büyük hazinesinden yeteri kadar faydalanamaması, itici güç ve motor gücü haline dönüştürememesi kabul edilemez." ifadesini kullandı.

Aydın, MHP Genel Başkanı olarak görevlendirildiği takdirde partisinin köklü ve entelektüel gücünü yeniden ortaya koyacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Bu tarihsel büyük birikimiyle milliyetçi hareketin siyasal düşüncesinin yönetim şekline yansıtılmasına ve bu hamurun yorulmasıyla ortaya çıkacak vizyonumuzu Türk milletinin önüne bir hedef olarak koyarak, önce ülküdaşlık ve sevgi tohumlarıyla birbirine kenetlediğimiz MHP'ye ailesini o hedefe kilitleyerek daha sonrada onun yaratacağı farkındalıkları bütün Türk milletini arkamıza katarak milletimizin önüne koyacağımız tarihsel vizyonumuzu yerine getirecek ve Türk'ün çağını yeniden hep birlikte yatacağız."

Bugün Türkiye olarak Cumhuriyet dönemi içerisinde en kötü durumu yaşar hale geldiklerini iddia eden Aydın, "Ekonomi ve dış politikanın yaptığı yanlışlarla artık selam verecek bir komşumuz yok. Öyle bir dibe vurmuşuz ki terörü bile göremez hale geldik. İçinde bulunduğumuz bu hal Cumhuriyet tarihin şimdiye kadar en kötü halini yaşıyoruz." diye konuştu.

"Türkün çağını yeniden nasıl yakalarız, düşünüp kafa yoralım"

İşe kardeşlikle başlayacaklarına işaret eden Aydın, "Bulunduğumuz divandan, dergahtan Allah'ın izniyle fitne ateşine düşenler başarılı olamayacak. Onun yerine eskiden olduğu gibi ülküdaşlar olarak yeniden bir araya geleceğiz. Kendi işimize bakalım nasıl bu karanlıkları söküp atacağız onu düşünelim. Türkün çağını yeniden nasıl yakalarız, düşünüp kafa yoralım. Ülküdaşlarımın ben de bir düş kurdum bu kutlu vazifeyi üstlenmeye Allah'ın yardımı ve sizin takdirinizle bu kutsal vazifeyi üstlenmeye karar verdim." ifadesini kullandı.

Anayasanın yeniden yapılandırılacağına değinen Aydın, Türkiye'nin en büyük gençlik hareketine MHP'nin sahip olduğunu belirtti.

Aydın, yaptıkları çalışmalarla kadınları ön plana çıkacaklarını belirterek, adalet ve güvenin yeniden tesis edileceğini kaydetti.

Eski MHP Milletvekili Aydın
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Eski MHP Milletvekili Aydın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement