Eski MHP Milletvekili Oğan - Son Dakika
Politika

Eski MHP Milletvekili Oğan

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Salondan görüntüler Eski MHP milletvekili Sinan Oğan'ın konuşması Eski MHP milletvekili Oğan: "Göreceksiniz, biz o kurultaya kaç aday girersek girelim hiç önemli değil, oradan bir tek genel başkan olarak çıkacağız ve bütün Türk milliyetçileri onun etrafında birleşecektir" Eski MHP milletvekili Sinan Oğan, "Göreceksiniz, biz o kurultaya kaç aday girersek girelim hiç önemli değil, oradan bir tek genel başkan olarak çıkacağız ve bütün Türk milliyetçileri onun etrafında birleşecektir.

29.05.2016 00:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Salondan görüntüler

Eski MHP milletvekili Sinan Oğan'ın konuşması Eski MHP milletvekili Oğan:

"Göreceksiniz, biz o kurultaya kaç aday girersek girelim hiç önemli değil, oradan bir tek genel başkan olarak çıkacağız ve bütün Türk milliyetçileri onun etrafında birleşecektir"

Eski MHP milletvekili Sinan Oğan, "Göreceksiniz, biz o kurultaya kaç aday girersek girelim hiç önemli değil, oradan bir tek genel başkan olarak çıkacağız ve bütün Türk milliyetçileri onun etrafında birleşecektir." dedi.

İzmit ilçesindeki bir restoranda partililerle bir araya gelen MHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Oğan, konuşmasına Azerbaycan'ın Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak başladı.

MHP'nin 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinden sonra hukuki bir süreç yaşadığını hatırlatan Oğan, 7 Haziran'dan sonra bir çoban ateşi yaktıklarını ve " Milliyetçi Hareket Partisi, Türk milliyetçileri, PKK'nın siyasi uzantısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde aynı vekili çıkaramaz." dediklerini söyledi.

Oğan, iktidar olması gereken MHP'nin 1 Kasım'dan sonra eli kanlı terör örgütünün yandaşlarının "gevrek gevrek güldüğü" bir siyasi parti haline geldiğini dile getirerek bunun karşısında "Bu böyle devam etmemeli. MHP'nin hiç vakit geçmeden kurultayını toplaması gerekir" dediklerini bildirdi.

Herkesin istediği tek şeyin Türk milliyetçilerinin kurultayının yapılması olduğunu ifade eden Oğan, bunun için gerekli olan delege tam sayısının iki katı olan 548 imza toplandığını fakat genel merkezin bunu kabul etmediğini ve partinin mahkeme kapılarına düşürüldüğünü öne sürdü.

Oğan, Yargıtay kararının ardından bu hadiselerin son bulduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Milliyetçi Hareket Partisi'nin Sayın Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin biraz önce yazılı açıklamasını okudum. Kurultayın gerekçeli kararıyla ilgili yazılı açıklamasında Sayın Genel Başkanımız Yargıtayı 'yandaştay' olarak nitelendirmiş ve Yargıtayın vermiş olduğu kararı yanlış bulduğunu ancak buna uyacağını ifade etmiştir. Yargıtay, adaletli bir karar vermiştir. Yargıtay, hukukun adeta yerlerde sürünen saygınlığını yeniden kazandırmıştır. Yargıtay demiştir ki 'Öyle Gemerek'ten falan uyduruk kararlar çıkarmanıza gerek yok, Ankara'da 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kapı gibi kararı var ve bu karar geçerlidir' demiştir."

Bu karara göre Çağrı Heyeti'nin kurultayı yapmakla görevli olduğunu aktaran Oğan, "Bugün Genel Başkanımız bunu kabul ettiğini beyan etmiştir. Ben buradan kendisine teşekkür ediyorum. En sonunda birçok çetrefilli yollardan gele gele aynı yolda buluştuk." değerlendirmesinde bulundu.

"Tüzük kurultayımızı en kısa sürede yapacağız"

Oğan, Çağrı Heyeti'nin alacağı kararın bütün adayları ve genel merkezi bağlayıcı nitelikte olacağına işaret ederek şunları söyledi:

"Çağrı Heyetimiz, tüzük kurultayının yapılacağı tarihi açıklayacaktır ve tüzük kurultayımızı en kısa sürede yapacağız ancak bunu yaparken de ülkücülere yakışır bir kurultay yapacağız. Hiç kimse ülkücülerin kavga edeceğini beklemesin, hiç kimse ülkücülerin ayrışacağını beklemesin, hiç kimse ülkücülerin yeni parti arayışlarına gireceğini beklemesin, hiç kimse ülkücülerin küseceğini, gideceğini beklemesin."

Ülkücülerin yerinin MHP olduğunu aktaran Oğan, şöyle konuştu:

"Hiçbir güç bizim aramızı bozmaya yetmeyecektir çünkü bizim aramıza fitne sokmaya çalışanlar var. Ülkücüleri 'şucular', 'bucular' diye nitelendirmeye çalışanlar var. Bizim bir tek sıfatımız var onun da sonu 'cü'yle bitiyor, ülkücü. Onun dışında bizim başka hiçbir sıfatımız yoktur. Göreceksiniz, biz o kurultaya kaç aday girersek girelim hiç önemli değil, oradan bir tek genel başkan olarak çıkacağız ve bütün Türk milliyetçileri onun etrafında birleşecektir."

Oğan, MHP'nin genel başkanı seçildiğinde yapacağı ilk işin milliyetçi kalkınma hamlesini başlatmak olacağını ifade ederek şunları kaydetti:

"Artık AKP'nin, şunun, bunun ekonomi politikaları değil, bizim milliyetçi kalkınma hamlemiz konuşulacaktır. İlk defa burada Türkiye'nin sanayi şehri Kocaeli'den açıklıyorum. Milliyetçi kalkınma hamlesi, Türkiye'yi son 8 yılda gerileyen milli gelir tuzağından kurtaracak ve 2023'te cumhuriyetimizin 100. yılında kişi başı milli gelirimiz en az 23 bin dolardan başlayacaktır."

Eski MHP Milletvekili Oğan
Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement