Eski MHP Milletvekili Oğan: "İmzaları Biz Topladık, İktidar Partisi Kurultaya Gidiyor" - Son Dakika
Güncel

Eski MHP Milletvekili Oğan: "İmzaları Biz Topladık, İktidar Partisi Kurultaya Gidiyor"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Eski MHP Milletvekili Sinan Oğan'ı Partililerin karşılaması Eski MHP Milletvekili Sinan Oğan'ın konuşması Eski MHP Milletvekili Oğan: "İktidar partisi yüzde 49,5 oy almış bir başbakanını adeta kareli ceketini değiştirir gibi değiştirdi.

06.05.2016 23:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Eski MHP Milletvekili Sinan Oğan'ı Partililerin karşılaması

Eski MHP Milletvekili Sinan Oğan'ın konuşması Eski MHP Milletvekili Oğan:

"İktidar partisi yüzde 49,5 oy almış bir başbakanını adeta kareli ceketini değiştirir gibi değiştirdi. İmzaları biz topladık, iktidar partisi kurultaya gidiyor"

"Türkiye doludizgin bir seçime giderken, bir an önce ülkücü, Milliyetçi Hareket yenilenmeli, ayağa kalkmalı, şaha kalkmalı ve iktidara yürümelidir"

Eski MHP Milletvekili Sinan Oğan, "İktidar partisi yüzde 49,5 oy almış bir başbakanını adeta kareli ceketini değiştirir gibi değiştirdi. İmzaları biz topladık, iktidar partisi kurultaya gidiyor." dedi.

Oğan, bir otelde düzenlenen "Kutlu Anadolu Yürüyüşünün Kırşehir Buluşması" toplantısında yaptığı konuşmada, ülkücü hareketin iktidara ve yeniden dirilişe hazır olduğunu belirterek, Kırşehir'deki coşkudan bunu gördüğünü söyledi.

Sosyal medya ve bazı gazetelerde, MHP'nin kurultay sürecine ilişkin Yargıtaydan karar çıktığına dair bazı haberlerin paylaşıldığını ifade eden Oğan, şöyle konuştu:

"Kesinleşmemiş olmasıyla beraber, gazetelere yansıyan kadarıyla ifade etmek istiyorum. Yargıtay Genel Kurulu, Milliyetçi Hareket Partisini haklı bulmuştur. Allah izin verirse 15 Mayıs'ta kurultaya gideceğiz. Yargıtay'ın resmi bir açıklaması değil. Basına yansıyanları ifade ediyorum. Bunun altını çizmemde fayda var. Elbetteki biz Türkiye'de hukuk sistemine güveniyoruz. 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin vermiş olduğu kararın Gemerek ve Tosya'daki bir mahkemeden bozulamayacağı kanaatindeyiz."

Aksi bir durumun kaymakamın verdiği bir kararın adeta muhtarlarca bozulması gibi bir şey olacağını dile getiren Oğan, "12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararının bozulabileceği bir yer var. Yine 12. Sulh Hukuk Mahkemesi. Daha üst mahkemelerin, Anayasa Mahkemesinin de bu konuda karar verme yetkisi var. Ancak, neyin kararını verecekler? Ülkücüler, tüzüğünün bir maddesini değiştirsin mi, değiştirmesin mi? Biz niye mahkemelerin kapısında bunu çözmeye çalışıyoruz? Koskoca ülkücü hareket tüzükteki bir maddeyi değiştirmekten aciz midir? İktidar partisi yüzde 49,5 oy almış bir başbakanını adeta kareli ceketini değiştirir gibi değiştirdi. İmzaları biz topladık, iktidar partisi kurultaya gidiyor. 37 senedir kurultaya gitmeyen Kuzey Kore lideri bile kurultay yapacağını ilan etti. Bir tek, 'Kurultaya gitmem' diye direnen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi'dir." diye konuştu.

Türkiye'nin fiili başkanlık sistemine geçirilmeye çalışıldığını ileri süren Oğan, bunun bir eyalet sistemi olduğunu savunarak, buna izin vermeyeceklerini vurguladı.

Sinan Oğan, şunları kaydetti:

"Bu ülke başkanlık sistemine geçerse ne olacak? Bu ülkedeki işsizlik önlenecek mi? 3 liraya vuran dolar mı düşecek? Dünyada benzin fiyatları düşerken Türkiye'de yükseliyor. İşçi, çiftçi kan ağlıyor. Biz başkanlık sistemine geçtiğimizde bu sorunlar mı çözülecek? Hayır. Bir kişinin keyfi uğruna, hırsları ve hevesleri uğruna memleketimizde çocukların legoyla oynadığı gibi oynuyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz. Başkanlık sistemine geçilmesine müsaade etmeyeceğiz. Parlamenter sistem doğru işletilmesi halinde Türkiye için en doğru sistem olduğunu düşünüyoruz."

MHP'nin, kongresini yapamaması halinde AK Parti'nin 400 milletvekili çoğunluğunu bulabilmek için bir seçime gidebileceğini iddia eden Oğan, "Bir an önce bir baskın seçim, erken seçim, ara seçim veya bir referandumla Türkiye'yi, Milliyetçi Hareket Partisi'ni baraj altında dahi bırakılabileceği bir sistemle karşı karşıya getirilir. Milletvekili sayısını 400'e çıkarıp, adeta sarayın sultanlığa çevrilmesi için bir hareketin başlatıldığını görüyoruz. Genel Merkezimiz bunu görmüyor mu? Genel Merkezimiz, Türkiye'nin doludizgin bir seçime gittiğini görmüyor mu? Görüyor da gereğini niye yapmıyor? Buradan sesleniyorum. Türkiye doludizgin bir seçime giderken, bir an önce ülkücü, Milliyetçi Hareket yenilenmeli, ayağa kalkmalı, şaha kalkmalı ve iktidara yürümelidir." şeklinde konuştu.

Eski MHP Milletvekili Oğan: "İmzaları Biz Topladık, İktidar Partisi Kurultaya Gidiyor"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski MHP Milletvekili Oğan: 'İmzaları Biz Topladık, İktidar Partisi Kurultaya Gidiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement