Eski Milletvekili Galip Demirel'in Vefatı - Son Dakika
Politika

Eski Milletvekili Galip Demirel'in Vefatı

Tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesinde, solum yetmezliği nedeniyle vefat eden 18. Dönem Milletvekili ve eski İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Galip Demirel için, TBMM'de tören düzenlendi.

26.08.2015 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesinde, solum yetmezliği nedeniyle vefat eden 18. Dönem Milletvekili ve eski İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Galip Demirel için, TBMM'de tören düzenlendi.

Törene, Galip Demirel'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, AK Parti Grup Başkanvekilleri Mahir Ünal ve Doğan Kubat, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, eski ve yeni milletvekilleri ile TBMM çalışanları katıldı.

Törenin ardından, Galip Demirel'in çocukları eski bakanlardan Güldal Akşit ile Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Serdar Demirel de taziyeleri kabul etti.

Demirel'in öz geçmişi

Galip Demirel, 1932'de Malatya'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Malatya'da tamamlayan Demirel, 1958'de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu.

Malatya maiyet memurluğuyla çalışma hayatına başlayan Demirel, farklı yerlerdeki kaymakamlık görevlerinin ardından, Şanlıurfa ve Zonguldak'ta valilik yaptı. İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevini yürüten Demirel, 1987'de Malatya milletvekili seçildi.

Demirel, TBMM İçişleri Komisyon Başkanlığı ve Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde de bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Eski Milletvekili Galip Demirel'in Vefatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement