Eski Milletvekili Galip Demirel'in Vefatı - Son Dakika
Güncel

Eski Milletvekili Galip Demirel'in Vefatı

Tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesinde solum yetmezliği nedeniyle vefat eden, 18. Dönem Milletvekili ve eski İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Galip Demirel için İçişleri Bakanlığı önünde tören düzenlendi.

26.08.2015 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesinde solum yetmezliği nedeniyle vefat eden, 18. Dönem Milletvekili ve eski İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Galip Demirel için İçişleri Bakanlığı önünde tören düzenlendi.

Demirel'in naaşı, TBMM'deki törenin ardından İçişleri Bakanlığı önüne getirildi. Demirel için burada düzenlenen törene, kızı eski bakan Güldal Akşit ile oğlu Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Serdar Demirel ve yakınlarının yanı sıra, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, bazı milletvekilleri ve bakanlık çalışanları katıldı.

Saygı duruşunun ardından, Galip Demirel'in öz geçmişi okundu.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, burada yaptığı konuşmada, insan hayatında kelimelerin kifayetsiz kaldığı bazı dönemlerin bulunduğunu ve bugün de o günlerden birisini yaşadıklarını belirtti.

Demirel'in gerçekleştirdiği devlet hizmetlerine değinen Gönül, "Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun" dedi.

Babasının vefatı dolayısıyla yaptığı konuşmanın hayatındaki en zor an olduğunu ifade eden Akşit, "Babam arkamızda bir dağ gibiydi. Kendisiyle her zaman gurur duydum. Türkiye'nin neresine bakarsanız Galip Demirel'in imzası vardır. Küçük dev adamı uğurluyoruz. Ruhu şad olsun" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra tören mangası tarafından omuzlara alınan Galip Demirel'in naaşı, cenaze namazının kılınacağı Kocatepe Camisi'ne götürülmek üzere araca konuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Milletvekili Galip Demirel'in Vefatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement