Eski Milli Futbolculardan Oyuncak Kampanyasına Destek - Son Dakika
Güncel

Eski Milli Futbolculardan Oyuncak Kampanyasına Destek

Üsküdar Belediyesi tarafından Suriyeli mülteci çocuklara ulaştırılmak üzere başlatılan ‘Onları Mutlu Etmek Çocuk Oyuncağı’ kampanyasına aralarında, Hami Mandıralı, Bülent Korkmaz ve Emre Aşık’ın olduğu eski milli futbolcular oyuncak vererek destek oldu.

06.04.2015 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üsküdar Belediyesi tarafından Suriyeli mülteci çocuklara ulaştırılmak üzere başlatılan 'Onları Mutlu Etmek Çocuk Oyuncağı' kampanyasına aralarında, Hami Mandıralı, Bülent Korkmaz ve Emre Aşık'ın olduğu eski milli futbolcular oyuncak vererek destek oldu.

Üsküdar Belediyesi tarafından Suriyeli mülteci çocuklara ulaştırılmak üzere başlatılan 'Onları Mutlu Etmek Çocuk Oyuncağı' kampanyası devam ediyor. Kampanyaya eski milli futbolculardan Vedat İnceefe, Hami Mandıralı, Bülent Korkmaz, Emre Aşık, Bülent Alkılıç ve Cüneyt Tanman'ın yanı sıra Teknik Direktör Giray Bulak da destek verdi. Üsküdar Belediye Başkanlığı binasında gerçekleştirilen törene, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in yanı sıra Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü sporcuları da katıldı. Programda, Çocuk Esirgeme Kurumu Hasan Tan Çocuk Yuvası'nda koruma altında olan çocukların elleriyle yaptıkları uçurtmalar da Suriyeli çocuklara gönderilmek üzere yetkililere teslim edildi. Eski futbolcular, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile birlikte oyuncakları oyuncak kumbarasına attı.

"ONLARI MUTLU ETMEK ÇOCUK OYUNCAĞI"

Organizasyonun önemine ve anlamına değinen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Bizim ülkemizde şu anda 2 milyona yakın Suriyeli var şu anda. Bunun 500 bin'i ne yazık ki çocuk. Savaşın en mağdur ettiği kesimler de çocuklar. Çocuğunun annesi yok babası yok perişan, aç ve susuz durumda. Ama çocukları bu oyuncaklar mutlu ediyor. Belki de en önemli onları mutlu edecek konu bir çocuk oyuncağı. Üsküdar Belediyesi olarak 'Onları Mutlu Etmek Çocuk Oyuncağı' adıyla bir kampanya başlattık. Gerçekten bu sloganla iki amacı var. Birisi onları mutlu etmek çok zor değil. Yeter ki bir destek olalım çok kolay onları mutlu etmek" diyerek kampanyaya başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok kişinin destek verdiğini söyledi.

"ÇOCUKLARIMIZA DESTEK VERMEK ZORUNDAYIZ"

Kampanyaya destek olan Teknik Direktör Giray Bulak, eğitimde 3 ana faktör olduğunu söyleyerek, " Anne, baba ve çocuk eğitimde 3 ana faktördür. Burada en korunmasız olan kesim çocuktur. Çünkü onlar veli olmamışlardır. Bu anlamda büyüklere çok büyük işler düşüyor onlar kendi başından geçen deneyimleri çocuklara aktarmak ve onlara bilgi vermek durumunda. Bu bakımdan çocuklar bizim her şeyimizdir. Bu anlamda biz hem misafirlerimize hem çocuklarımıza destek vermek durumundayız. Onlar savunmasız korumasız ve onlar birer melektir" dedi.

"BAŞKA BİR ÜLKEDE OLSAK BİZİM ÇOCUKLARIMZDA OYUNCAK BEKLER"

Suriye'den gelen çocuklara destek verilmesi gerektiğini dile getiren eski futbolcu Vedat İnceefe, "Savaştan kaçan vatandaşların çocukları bizim de çocuklarımız sayılır. Aynı şey bizim de başımıza gelse bizde başka bir ülkede olsak aynı şeyi bizimde çocuklarımız bekler. Onlara burada yapılabilecek her türlü yardım, oyuncak, giyim bunlar çok güzel bir organizasyonlar. Üsküdar Belediyesi'ne bu yaptığı organizasyondan dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"ONLARI MUTLU ETMEK ÇOK KOLAY"

Organizasyondan dolayı Üsküdar Belediyesi'ne teşekkür ettiğini belirten eski futbolculardan Bülent Korkmaz, " Nihayetinde bizimde çocuklarımız var bu projede çocukları mutlu etmek çok kolay. Çocuklar oyuncaklarla mutlu oluyorlar onlarla oynarken dünyasını unutuyorlar. Sosyal projeleri hep destekliyoruz. Bizi çok mutlu ediyor açıkçası. Dolayısıyla güzel bir proje tebrik ediyorum" diye konuştu.

"BAŞKAN HİLMİ TÜRKMEN'İ KUTLUYORUM"

Eski futbolculardan Hami Mandıralı ise proje katılmaktan dolayı memnun olduğunu söyleyerek, "Suriye'deki kardeşlerimize yavrularımıza yönelik yapılmış bir organizasyon. Hilmi Türkmen Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Duyarlı bir proje bizler de destek olmaya geldik. Zaten işimizin bir parçası da bu aslında bize görev düştüğünde orada olmaya çalışıyoruz. Güzel bir organizasyon destek olmaya geldik. Hilmi Türkmen Başkan ve ekibini kutluyorum" dedi.

Proje kapsamında 20 Nisan'a kadar toplanacak olan oyuncaklar, Üsküdar Belediyesi ve Üsküdarlı çocuklar tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Şanlıurfa'daki sığınma kamplarında bulunan çocuklara teslim edilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eski Milli Futbolculardan Oyuncak Kampanyasına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement