Eski Payitaht Gecesiyle de Gündüzüyle de Büyülüyor - Son Dakika
Yerel

Eski Payitaht Gecesiyle de Gündüzüyle de Büyülüyor

Osmanlı başkenti olmasının özelliğini yadigar eserleriyle yansıtan Edirne, ziyaretçilerini gündüz olduğu kadar aydınlatılan kültürel varlıklarıyla gece de hayran bırakıyor.

26.11.2015 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmanlı başkenti olmasının özelliğini yadigar eserleriyle yansıtan Edirne, ziyaretçilerini gündüz olduğu kadar aydınlatılan kültürel varlıklarıyla gece de hayran bırakıyor.

"Bursa'nın oğlu, İstanbul'un babası" olarak tanımlanan ve 92 yıl Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapan Edirne'yi başta Türk - İslam eserlerinin zirve noktası Selimiye Camisi, altın üçgen bölgesinde bulunan Eski ve Üç Şerefeli camileri, bedestenleri, arastaları, tarihi taş köprüleri ve nice yadigar kültür varlığını görmek için hem yurt dışından hem de yurt dışından binlerce turist kente geliyor.

Aydınlatmalarıyla Selimiye, Üç Şerefeli ve Eski Cami'nin oluşturduğu altın üçgen olarak bilinen kentin merkezi ve kısa süre önce aydınlatmaları tamamlanan ve Balkanlar'ın kokusunu Edirne'ye taşıyan Meriç ve Tunca nehirleri üzerindeki köprüler gündüz görkemleri gece de ışıltılarıyla kendine hayran bırakıyor.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meriç ve Tunca köprülerinin aydınlatmalarının turistik açıdan kente katma değer kattığını söyledi.

Sırada Bizans'tan kalma Gazimihal Köprüsü'nün aydınlatılması olduğunu ifade eden Vali Şahin, "İki önemli köprümüzün aydınlatmasının tamamlanmasının ardından sıra Gazimihal'de. Benim hedefimde altı taş köprünün de aydınlatılması vardı" dedi.

-Köprü aydınlatmaları MOBESE ile korunuyor

Taş köprü aydınlatmalarında hırsızlık meydana geldiği için köprülerin MOBESE ile gözlenmeye başladığını ifade eden Vali Şahin, "Amerika'dan 8 armatür bekliyoruz, maalesef 8 armatür çalındı, Bizde onun üzerine MOBESE teşkilatı kurduk. Şuan kablosuz bir sistemle köprüler 7 gün 24 saat izleniyor" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski Payitaht Gecesiyle de Gündüzüyle de Büyülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement