Eski Rus Bakan Ülkesine İade Ediliyor - Son Dakika
Güncel

Eski Rus Bakan Ülkesine İade Ediliyor

Fransız mahkemesi, dolandırıcılıktan aranan eski bakanın, ülkesine iade edilmesi kararı aldı.

18.10.2014 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'nın Lyon kentindeki İstinaf Mahkemesi, zimmetine para geçirmek ve dolandırıcılık yapmak suçundan aranan Rusya'nın Moskova bölgesi eski Maliye Bakanı Aleksey Kuznetsov'un ülkesine iadesine karar verdi.

Mahkeme, şartlı kararında, ülkesinde mahkum olması halinde Kuznetsov'un tutukluluk koşulları ile ilgili olarak Fransız yetkililerin yapacağı olası ziyaretlere izin verilmesini istedi.

Rusya, eski bakanı devlet konut inşaatlarında görevini suiistimal ederek oluşturduğu suç örgütüyle zimmetine yaklaşık 400 milyon avro geçirmekle suçluyor.

Ülkesini 2008 yılında terk eden eski bakan, geçen yıl ailesi ile Fransa'nın güneyindeki Nice kenti yakınlarında, hakkındaki uluslararası arama kararı uyarınca tutuklanmıştı.

Eski bakan hakkında ilk olarak ocak ayında iade kararı verilmiş ancak temyiz mahkemesi, nisan ayında bu kararı bozarak davanın yeniden görüşülmesini talep etmişti. Eylül ayındaki duruşmada eski bakan, ülkesine iadesi halinde işkence ve kötü muamele göreceğini iddia etmişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Rus Bakan Ülkesine İade Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement