Eski Teknolojik Araçların Sergilendiği Okul Müzesi - Son Dakika
Yerel

Eski Teknolojik Araçların Sergilendiği Okul Müzesi

Eski Teknolojik Araçların Sergilendiği Okul Müzesi

İnegöl Ticaret Meslek Lisesinde oluşturulan müzede, yıllar önce kullanılan teksir ve hesap makineleri, daktilo gibi eski araç gereçler sergileniyor İlçe Milli Eğitim Müdürü Baştürk: "Eski yıllarda 10 parmak kullanılan daktilolar, günümüzde masa ve dizüstü bilgisayarlara, tablet PC'lere dönüştü.

10.06.2014 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnegöl Ticaret Meslek Lisesinde oluşturulan müzede, yıllar önce kullanılan teksir ve hesap makineleri, daktilo gibi eski araç gereçler sergileniyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul yönetiminin aldığı kararla oluşturulan müzede yer alan eski araç ve gereçlerin, öğrencilere geçmiş dönemdeki zorluklar ile bugün teknolojinin geldiği son noktayı gösterir nitelikte olduğunu söyledi.

Müzenin, öğrencilerin, eski ve yeni dönemi kıyaslaması bakımından önem arz ettiğini kaydeden Baştürk, eski yıllarda 10 parmak kullanılan daktiloların, bugün masa ve dizüstü bilgisayarlara,PC'lere dönüştüğünü belirterek, "Dolayısıyla bu müze Türkiye'nin teknoloji açısından kat ettiği büyük ilerlemeyi gösteriyor" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan Fatih Projesi ile öğrencilerin teknolojiyi sonuna kadar kullanabildiğini dile getiren Baştürk, "Tüm okullarımız Fatih Projesi sayesinde teknolojik anlamda donatılmakta. Daha önceki yıllarda atık olan araç ve gereçlerin gündeme gelmesi, gün yüzüne çıkması gelecek nesiller için önemli. Biz de bünyemizde uzun yıllar önce kullandığımız, şimdi arşivde muhafaza ettiğimiz bazı araç ve gereçleri bu müzeye teslim edeceğiz" diye konuştu.

Okul müdürü Bayram Maksut Hepgüven ise öğrencilere geçmiş dönemlerde yaşanan zorluklar ile teknolojideki gelişmeyi göstermeyi hedefledikleri için müze oluşturduklarını ifade ederek, "Eski dönemlerde ticaret meslek liselerinde ana unsur daktiloydu. Daktiloyla yazmanın, hesap makinesiyle hesap yapmanın güçlüklerini göstermek istedik. Öğrencilerimiz müzeyi gezdikten ve bilgi aldıktan sonra şu an yapılan işlemlerin ne kadar basitleştiğini, o zaman ki yazının zorluğunu anlıyor" ifadesini kullandı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski Teknolojik Araçların Sergilendiği Okul Müzesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement