Eski Terör Uzmanı Cenap Serdar, Hentbol Başkanlığına Aday Oldu - Son Dakika
Güncel

Eski Terör Uzmanı Cenap Serdar, Hentbol Başkanlığına Aday Oldu

ANKARA / DHA25 Ekim tarihinde yapılacak olan Türkiye Hentbol Federasyon Başkanlığı seçiminde başkanlığa ilk aday, Eski Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan emekli ve bazı federasyonlarda yöneticilik yapan terör uzmanı Cenap Serdar oldu.

24.09.2016 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERCAN ATA - ANKARA/ DHA

25 Ekim tarihinde yapılacak olan Türkiye Hentbol Federasyon Başkanlığı seçiminde başkanlığa ilk aday, Eski Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan emekli ve bazı federasyonlarda yöneticilik yapan terör uzmanı Cenap Serdar oldu.

Bugün Ankara'da düzenlenen basın toplantısı ile aday adaylığını açıklayan Serdar, "Ülkemizde Hentbol sporu İdari, mali, sportif ve kurumsallaşma açısından yok olma aşamasına gelmiştir" dedi.

"Ülkemize yönelik 15 Temmuz gecesi yapılan hain girişim sonucu hayatlarını kaybedenlere ve terörle mücadelede hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimize rahmet diliyor onları saygıyla anıyorum. Yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum" diyen Cenap Serdar, şu açıklamaları yaptı:

"Hentbol, 1976-2005 yılları arasında sportif ve idari açıdan önemli aşama kaydetmiş, seyirci açısından full salonlarda oynanırken, medyamızda çokça yer almakta idi. Ancak 2005 yılında Hentbol durağanlaşmış ve 2009 yılından sonra ise inanılmaz derecede sportif, idari ve mali açıdan ivme kaybederek, geldiğimiz bu günde tamamen bitme aşamasına gelmiş, marka değeri ise yok olmuştur. Eğitim ve altyapı çalışmalarının plansız ve programsız bir düzeyde yaptırılması sonucu, hakemler ve antrenörler yeterli gelişimi gösterememiştir. Yönetim ve diğer kurulların sağlıklı şekilde çalışmaması, altyapılarla ilgili yeterli gelişim programlarının uygulanmaması sonucu, arzu edilen seviyede sporcu yetişmemiş bu husus önce liglerin kalitesinin düşmesine, daha sonra da Milli Takımlarımızın iflasına neden olmuş ayrıca, salonlardaki izleyici sayısı da yok denecek seviyeye ulaşmıştır" diye konuştu

"Federasyon tarafından 8 yıl süresince önemli bir proje yapılmaması nedeniyle 2009 yılında 8 trilyon olan bütçesi, 2016 yılı itibarıyla 6.5 trilyondur" diyen Cenap, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Bütçenin yetersizliği sebebiyle, bir iki yıldan beri hakemler, gözlemciler ve bazı kulüplerin federasyondan hala alacakları bulunmaktadır. Ayrıca, günümüzde bir çok kulüp ekonomik açıdan çok kötü durumdadır. Hentbolun marka değerinin olmaması sebebiyle, yazılı ve görsel medyada izlenim oranının çok düşük olması sonucu, sponsor bulamayan hatta reklam bile alamayan süper liglerde dahil olmak üzere 1 ve 2 liglerdeki Kulüplerimizden bir kısmı mali açıdan sıkıntıya düşerek ya el değiştirmiş, ya da satılığa çıkartılmıştır.

Değerli arkadaşlar; Hentboldaki en önemli konulardan biri de Hak, hukuk ve adaletin yeterli şekilde hayata geçirilmemiş olmasıdır. Milli takımlara sporcu ve Antrenör seçimlerindeki şikayetler hatırı sayılır seviyelere gelmiştir. İnşallah bütün bu hususlar bizim Yönetimimiz sırasında son bulacaktır. Keza, Adaletin tecelli etmediği yerde bir gün mutlaka Allah'ın adaletinin tecelli edeceği unutulmamalıdır.

Değerli dostlarım; Seçim gezilerimize başlayalı tam 7 ay oldu. Bu süre zarfında, hentbol oynanan 40'a yakın il ve ilçeyi ziyaret ettik. Gittiğimiz her yerde Doğu da olsun Batı da olsun Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından yaptırılmış muhteşem tesisler gördük. Bu tesislerde bu güne kadar bir Milli maç ya da milli takım kampları yaptırılmadığını öğrenince hayretler içerisinde kaldık, ama ne hikmetse Rize ilimizde bir yıl içerisinde 5-6 milli maç oynanmıştı.

Mevcut Başkan görevi süresince arayıp sormadığı illere, bu günlerde seyahat ederek oy istemekte, bir türlü yerine getirmediği ya da getiremediği vaatlerini yapmaya devam etmektedir. Ayrıca, son dönemlerde yapmış olduğu milli takım kamplarına bir çok ilden çok sayıda sporcu ve antrenörleri davet ederek adeta gövde gösterisi yapmıştır. Gönül isterdi ki bu faaliyetleri altı yıllık yönetiminde her yıl düzenli şekilde yapıp Hentbol'e her bakımdan katkı verebilseydi, ayrıca harcanan tüm paralarda tüyü bitmemiş yetimin hakkı olduğunu da bildiklerini sanıyorum. Hentbol camiası uyandı artık. Artık Türk Hentbol'ünde diriliş zamanıdır.

Değerli arkadaşlar; Ülkemizde Hentbol sporu İdari, mali, sportif ve kurumsallaşma açısından yok olma aşamasına gelmiştir. Yetersiz ve başarısız idareciler tarafından yönetilmesi nedeniyle ulusal ve uluslar arası arenada artık itibarı bile kalmamıştır.

Gençlik ve Spor Bakanımız sayın Akif Çağatay Kılıç'ın gerek tesisleşme adına gerekse Federasyonlara mali açıdan yapmış oldukları ortadadır. Rio Olimpiyatlarındaki heyecanını ekibiyle birlikte izledik, bu kadar istek ve arzu dolu bir Bakan ve ekibi ile çalışamayan ya da çalışıp başaramayanlar sorunu kendilerinde aramalıdır" ifadesini kullandı.

Başkan adayı Cenap son olarak, "Göreve gelmemiz halinde, Federasyon merkezinden yani Ankara'dan yönetilecektir. Federasyon çalışanları bir disiplin içerisinde çalışacak, göz bebeğimiz kulüpler ve yöneticileri tarafından arandıklarında mutlaka, karşı tarafa istenen bilgi ve belgelerin süratle ilgilisine ulaştırılması önlemleri alınacaktır. Camiada herkes istediği an Başkan'a rahatlıkla ulaşabilecektir.

"Hentbolde Diriliş" sloganımızla; Federasyon ve kurullarını tüm camia ile istişare ederek oluşturacağız. Kavga gürültü etmeden, dedikodu, fitne ve fesatı yok ederek, her konuyu istişare ederek, hak, hukuk ve adalet kavramından ödün vermeden, Devletimizin milli çıkarları doğrultusunda Federasyonu yöneteceğiz. Ayrıca, hazırlamış olduğumuz sosyal sorumluluk projelerimizle devlet organlarımızın çalışmalarına çok önemli destekler vereceğiz.

Federasyon yönetimine gelmemiz halinde ise, erkekler süper liginin ismi "Şehit Ömer Halisdemir" ve Bayanlar liginin de "Yaşar Sevim" olacak dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eski Terör Uzmanı Cenap Serdar, Hentbol Başkanlığına Aday Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor
    07:43 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Muğla'nın Milas ilçesinde yangın çıktı
    07:37 Muğla'nın Milas ilçesinde yangın çıktı

    Muğla'nın Milas ilçesinde gece saatlerinde otluk ve makilik alanda başlayan yangın ormana sıçradı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde art arda 2 deprem meydana geldi
    07:31 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde art arda 2 deprem meydana geldi

    Sulusaray ilçesinde 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde art arda 2 deprem meydana geldi. Depremler Sivas ve Yozgat gibi çevre illerde de hissedildi. Şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum tespit edilmediği belirtildi. AFAD ve diğer kurumlar sahada araştırmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor
    07:10 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Ghost of Tsushima Director's Cut PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı
    07:09 Ghost of Tsushima Director's Cut PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı

    Sony, Ghost of Tsushima Director's Cut için PC sistem gereksinimlerini açıkladı. Sucker Punch Productions tarafından geliştirilen açık dünya aksiyon oyunu, 16 Mayıs'ta Epic Games Store üzerinden PC için erişilebilir olacak. Oyunun düşük ayarlarda 1080p çözünürlükte 30 FPS'de çalışması mümkün olacak. Önerilen ise yüksek ayarlarda 1080p'de 60 FPS'yi hedefliyor. Ayrıca oyun en yeni grafik teknolojilerini destekleyecek ve ultra geniş monitörleri de destekleyecek. Ghost of Tsushima Director's Cut, tek oyunculu senaryoya ek olarak Iki Island genişlemesini ve Legends çok oyunculu modunu sunacak. PC ve PlayStation için çapraz oyun desteği de bulunacak. Oyunun fiyatı 1499 TL olacak.

  • İzmir Çiğli'de organize sanayi bölgesindeki kauçuk ve plastik fabrikasında yangın çıktı! Ekipler olay yerine sevk edildi
    07:03 İzmir Çiğli'de organize sanayi bölgesindeki kauçuk ve plastik fabrikasında yangın çıktı! Ekipler olay yerine sevk edildi

    İzmir Çiğli'de organize sanayi bölgesindeki kauçuk ve plastik fabrikasında yangın çıktı! Ekipler olay yerine sevk edildi

  • İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın plastik fabrikasına da sıçradı
    06:59 İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın plastik fabrikasına da sıçradı

    İzmir Çiğli'de bulunan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Fabrikalardaki yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Maltepe'de restoran yangını: İş yeri alev alev yandı
    06:58 Maltepe'de restoran yangını: İş yeri alev alev yandı

    Maltepe Zümrütevler Karaca Caddesi'nde bulunan Kebapçı Özcan isimli restoranda çıkan yangın, ocak altında unutulan kömürlerin tutuşması sonucu hızla yayıldı. Yangın, cep telefonu kameraları tarafından kaydedildi ve iş yeri kullanılamaz hale geldi. Yangın sırasında bir araç da zarar gördü. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü ve polis ekipleri güvenlik önlemleri aldı. Yangında can kaybı veya yaralanma olmazken, binada maddi hasar meydana geldi.

  • Maltepe'de restoranda çıkan yangın cep telefonu kameralarınca kaydedildi
    06:56 Maltepe'de restoranda çıkan yangın cep telefonu kameralarınca kaydedildi

    Maltepe Zümrütevler Karaca Caddesi'nde bulunan Kebapçı Özcan isimli restoranda ocak altında unutulan kömürlerin tutuşması sonucu çıkan yangın, cep telefonu kameralarınca kaydedildi. Yangına itfaiye ekipleri müdahale etti ve yangın söndürüldü. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, iş yeri kullanılamaz hale geldi ve çevredeki bir araç da zarar gördü. Olay yerine polis ekipleri ve olay yeri inceleme ekibi sevk edildi.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı
    06:52 Fenerbahçe, Olympiakos'u ağırlıyor: UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanşı

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi çeyrek finali rövanş maçında Kadıköy’de Yunan temsilcisi Olympiakos’u ağırlıyor. Pire’deki ilk maçtan 3-2 mağlup ayrılan Fenerbahçe'nin yarı finale çıkması için iki farklı galibiyet alması gerekiyor. Olympiakos ise beraberlik veya galibiyetle yarı finale çıkacak takım olacak. Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda yarı finaldeki rakibi, Lille-Aston Villa eşleşmesinin galibi olacak.

  • Tokat merkezli 2 depremden sonra Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt'ta eğitime ara verildi
    06:47 Tokat merkezli 2 depremden sonra Sulusaray, Artova ve Yeşilyurt'ta eğitime ara verildi

    Tokat merkezli 2 depremin merkez üssü olan Sulusaray ile depremden etkilenen Artova ve Yeşilyurt ilçelerinde eğitime ara verildi. Tokat Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerindeki okullarda eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verileceği belirtildi.


Advertisement