Eski Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ayık Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eski Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ayık Açıklaması

Eski Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, hakkında ortaya atılan iddialara ilişkin, "Hakkımda açılmış tek bir tane dava yok. Bir tane hukuki dava yok. Sadece Kayseri'deki güvenlik ağları ihalesine ilişkin, mallar gümrüğe gelmeden ödeme yapıldığı için savcılıkta bir inceleme var" dedi.

10.03.2015 19:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, hakkında ortaya atılan iddialara ilişkin, "Hakkımda açılmış tek bir tane dava yok. Bir tane hukuki dava yok. Sadece Kayseri'deki güvenlik ağları ihalesine ilişkin, mallar gümrüğe gelmeden ödeme yapıldığı için savcılıkta bir inceleme var" dedi.

Ayık, Erzurum'da düzenlediği basın toplantısında, Kayak Federasyonu Başkanı Mehmet Erol Yarar'ın kendisi hakkında yaptığı açıklamalara ilişkin, kendi döneminde Türkiye'de dünya kupasının finallerini yaptıklarını, federasyon olarak uluslararası birçok yarışma yaptıklarını söyledi.

Uluslararası anlamda birçok faaliyetlere evsahipliği yaptıklarının altını çizen Ayık, "Hani biz kayakta tanınmayan bir ülkeyiz' diye iddialar atılıyor ya. Bırakın tanınmayı biz 2007 yılında 12 ülke adayken, 2010 yılı için Dünya Kayak Federasyonu Kongresi'ni Türkiye'ye aldık. Tüm dünyanın kayak federasyonları başkanları ve en iyi kayakçılar Türkiye'ye geldiler. Tam bin kişinin üzerinde katılımla dünya kayak kongresini yaptık" diye konuştu.

Seçimi kazınır kazanmaz yönetimin dilekçe yazarak, bir kişiyi dünya komite başkanlığından attırdığını ileri süren Ayık, "FIS bile şaşırdı. İnsanlar buraya gelebilmek için ne mücadeleler veriyor, siz kendi elemanınızı attırıyorsunuz' diye. Layıkıyla göreve gelen bir elemanı, görevden çıkarıyorsunuz ve artık bizim dünya komite başkanımız bile yok" şeklinde konuştu.

Kendi döneminde, "kayağa darbe vurulduğu" yönündeki açıklamaların gerçeği yansıtmadığını, bunun emek hırsızlığına girdiğini söyleyen Ayık, göreve geldiğinde Türkiye'de sadece 4 snowtrack olduğunu ancak 35 snowtrack, 44 kar motoru dağıttıklarını ifade etti.

Ayık, "Sen bu 125 milyonu ne yaptın' diye soruyor. Erzurum'daki Konaklı'da 6, Palandöken'de 3 telesijeyi kim, hangi parayla yaptı? Konaklı ve Palandöken'de 100 hektarın üzerindeki suni kar sistemlerini kim kurdu, hangi parayla kurdu? Birçok ile kayak tesislerini kim yaptı, hangi parayla yaptı? Kandilli'deki biatlon sistemini, bu kadar kar motorunu, snowtrackı, bir sürü güvenlik ağını kim aldı? Hala o güvenlik malzemeleri kullanılıyor Türkiye'de" dedi.

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın master planını, pistleri kendilerinin yaptığını belirten Ayık, o dönemde sadece Konaklı'da 12 kilometre yol yaptıklarını, enerjiyi bölgeye götürdüklerini vurguladı.

Ayık, "Kayseri'de güvenlik ağları ihalesi yapılmış, gümrüğe gelmeden parası ödenmiş' diye soruyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin de kayağa büyük hizmetleri var. Güvenlik ağı için 650 bin liraya ihale yapıldı ve malzemeler hazır olmasına rağmen, seçimden sonra iptal ettirdi" diye konuştu.

Kendi döneminde, ekiple başarılı işlere imza attıklarını ve kayağı en iyi yere getirdiklerini savunan Ayık, "Hakkımda açılmış tek bir tane dava yok. Bir tane hukuki dava yok. Sadece Kayseri'deki güvenlik ağları ihalesine ilişkin mallar gümrüğe gelmeden ödeme yapıldığı için savcılıkta bir inceleme var. Bu konuyla ilgili yakında karar verilecektir. Biz savcılığa talep edilen bütün bilgileri verdik. Hukuka intikal etmiş bir şey" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ayık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement