Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Açıklaması

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, ulaştırma alanındaki yatırımları değerlendirirken, "Londra'dan İstanbul'a, İstanbul'dan Pekin'e kadar uzanan hattı demiryolu ile bağlamış olacağız. Böylece tarihi İpek Yolu'nu, İpek Demir Yolu'na dönüştürmüş oluyoruz" dedi.

13.05.2015 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, ulaştırma alanındaki yatırımları değerlendirirken, " Londra'dan İstanbul'a, İstanbul'dan Pekin'e kadar uzanan hattı demiryolu ile bağlamış olacağız. Böylece tarihi İpek Yolu'nu, İpek Demir Yolu'na dönüştürmüş oluyoruz" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Kepez ilçesi Ulus Mahallesi'nde esnafı ziyaret eden Elvan, bir fırında pişirilen pideleri kestikten sonra vatandaşlara ikram etti.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Elvan, Edirne'den Kars'a kadar yüksek hızlı ve hızlı tren hatlarının yapımın devam ettiğini söyledi.

Ankara- Sivas hattının yapımının sürdüğünü anımsatan Elvan, Çerkezköy-Kapıkule arasındaki hızlı tren hattının ihalesine bu yıl çıkılacağını bildirdi.

-İpek Yolu

Kars-Tiflis- Bakü hattının yapımının devam ettiğini anlatan Elvan, "Bu yıl sonu itibarıyla bu hattı tamamlamış olacağız. Londra'dan İstanbul'a, İstanbul'dan Pekin'e kadar uzanan hattı, demiryolu ile bağlamış olacağız. Böylece tarihi İpek Yolu'nu, İpek Demir Yolu'na dönüştürmüş oluyoruz" diye konuştu.

İpek Yolu konusunda özellikle Çin ve Kazakistan'ın çalışmaları olduğunu dile getiren Elvan, bu ülkelerin demiryolu hattını kısaltan projeleri bulunduğunu kaydetti.

Türkiye'de ulaşım alanında yapımı süren projelere de değinen Elvan, "Devam eden projelerimiz arasında Ankara'yı İzmir'e bağlayan yüksek hızlı tren hattı var. Bu yıl Salihli'ye kadarki bölümün ihalesini yapıyoruz. Afyon- Polatlı arasındaki yapım çalışmalarını da kısa süre içerisinde tamamlayacağız" dedi.

-"Habur'a kadar uzatacağız"

Elvan, Antalya'yı Eskişehir'e bağlayan hızlı tren hattının yapımına 2016'nın ilk yarısında başlanacağını belirterek, şu bilgileri aktardı:

"Antalya'yı Konya, Kapadokya ve Kayseri'ye bağlayan ikinci hızlı tren hattının yapımına 2016'nın ilk yarısında başlayacağız. Akdeniz bölgemizi hem Mersin'den hem de Antalya'dan hızlı tren hatlarıyla Orta Anadolu, Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu'ya bağlamış olacağız."

Konya'dan Mersin'e inen bir başka hızlı tren hattı bulunduğunu ifade eden Elvan, Konya- Karaman arasındaki çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Karaman-Mersin arasındaki hızlı tren yapım çalışmalarının da devam ettiğini bildiren Elvan, "Mersin-Adana, Adana- Gaziantep, Gaziantep- Şanlıurfa arasındaki hızlı tren hattının yapımı için de ihaleye bu yıl çıkıyoruz. Bu hattımızı Habur'a kadar uzatacağız. Irak sınır kapısına kadar hızlı tren hattımızı inşa edeceğiz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement