Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım Açıklaması

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili adayı Binali Yıldırım, "İnançları tartışmak birbiriyle yarıştırmak doğru değildir.

06.10.2015 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili adayı Binali Yıldırım, "İnançları tartışmak birbiriyle yarıştırmak doğru değildir. Bunun yerine birbirini örnek alarak etkileşim içinde olması gerekir" dedi.

AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında bazı sivil toplum kuruluşu ve Alevi dernekleri temsilcileriyle bir araya geldi.

Konuşmasında AK Parti'nin seçim beyannamesindeki vaatlerine değinen Yıldırım, 1 Kasım'da yapılacak seçimin ülkenin istikrarını koruması ve güçlü siyasi iradenin ortaya konması açısından önemini aktardı.

Yıldırım, ülkedeki kültür ve inanç zenginliği açısından bu toplantıyı değerli ve anlamlı bulduğunu kaydederek, "Din tartışılmaz. Mevla der ki, bana gelen yol nefes alan canlıların sayısı kadardır. Ne kadar mezhep, din varsa herkes özgürce yaşamak durumundadır. İnançları tartışmak birbiriyle yarıştırmak doğru değildir. Bunun yerine birbirini örnek alarak etkileşim içince olması gerekir" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de zaman zaman Alevi-Sünni çatışmasının bilinçli bir şekilde yaratıldığı görüşünü savunan Yıldırım, bu girişimlerin "kötü niyetli" zihniyetlerin bir oyunu olduğu belirtti.

Alevi dernek temsilcileri ise, seçim beyannamesinde cemevlerine ilişkin maddeden memnuniyetlerini dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement