Eski ve Yeni Mezarlık Arasındaki Duvar Yıkılıyor - Son Dakika
Yaşam

Eski ve Yeni Mezarlık Arasındaki Duvar Yıkılıyor

Elazığ'ın Yazıkonak beldesinde farklı dönemlerde ölülerin defnedilmeye başlandığı yan yan iki mezarlık arasındaki duvarın belediye tarafından yıkımına başlandı.

05.05.2012 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'ın Yazıkonak beldesinde farklı dönemlerde ölülerin defnedilmeye başlandığı yan yan iki mezarlık arasındaki duvarın belediye tarafından yıkımına başlandı.

Yazıkonak Belediye Başkanı Fikret Sertkaya, AA muhabirine, 1986 yılında mezarlıkların kapasitelerinden kaynaklanan sorun nedeniyle Alevi vatandaşların Cumhuriyet Mahallesi'nde yaklaşık 7 dönümlük bir tarlayı satın alarak mezarlık olarak kullandıklarını, o tarihten beri buraya hiçbir "Sünni" vatandaşın defnedilmediğini söyledi.

2009 yılında bir önceki belediye başkanı döneminde, söz konusu mezarlığın yanındaki alanın belediye tarafından satın alınarak mezarlık olarak kullanılmaya başlandığını ve etrafının da duvarla çevrildiğini dile getiren Sertkaya, kendisi göreve geldikten sonra ise yeni mezarlığın etrafına duvar yaptırdığını kaydetti.

Dolayısıyla her iki mezarlık arasındaki duvarın kendisini rahatsız ettiğini, bu durumun ileri ki dönemde Alevi ve Sünni vatandaşlar arasında ayrımcılığa neden olmasından çekindiğini anlatan Sertkaya, şöyle konuştu:

"Encümen, Sünni ve Alevi önderleri ile her iki mezarlıkta ölüleri defnedilmiş kişilerle görüştüm. Allah'ımız, Peygamberimiz, kitabımız bir. Biz Alevi vatandaşlarımızla askerliği beraber yapmışız, vergiyi beraber vermişiz, keder ve tasada beraberiz. Böyle bir tablo ortaya çıktı. Biz bu duvarı ortadan kaldıralım. Bana, 'bir din adamının düşünemediğini sen düşünmüşsün', Alevi arkadaşlarımız da 'Bu duvardan rahatsızız, siz karar alın biz kendimiz yıkalım' dediler. Duvarın yıkmaya başladık."

Sertkaya, yaklaşık 190 metre uzunluğundaki duvarın tamamen yıkılmasının 10 gün süreceğini sözlerine ekledi.

- ELAZIĞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam Eski ve Yeni Mezarlık Arasındaki Duvar Yıkılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement