Eski ve Yeni Sekreterler Arasında Kavga Kızışıyor - Son Dakika
Güncel

Eski ve Yeni Sekreterler Arasında Kavga Kızışıyor

Eski ve Yeni Sekreterler Arasında Kavga Kızışıyor

Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği eski Genel Sekreteri yeni genel sekreter için "Armut ve elmayı ayırt edemiyor." dedi.

05.05.2014 09:49  Güncelleme: 09:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır eski Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, yaptığı yazılı açıklamada Uygun'un kendisiyle ilgili yapılan açıklamalara cevap verdi.

Uygun'un iddialarının gerçeği yansıtmadığını öne süren Kurtoğlu, yaptığı açıklamanın kendi içinde çelişki taşıdığını belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Araç ihalesi ile ilgili başlatılan soruşturmada Bölge İdare Mahkemesi tarafından ben ve arkadaşlarım aklandık. Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. İbrahim Uygun beyin sanırım bu karardan bilgisi yoktur. Bizleri yalancılıkla itham etmesini kendisine yakıştıramadım. Buna dayalı kanuni haklarımız saklı olup kendisine Diyarbakır bölge idare mahkemesinin 2013/276 esas ve 2013/307 nolu kararını okumasını tavsiye ederim. Düzenlenen tazmin raporundaki iddialar da aynı soruşturmacının iddialarıdır. Mahkemenin hukuksuz olduğunu tescillediği iddialarla yapılan tazmin ve icra takibinin hiçbir hukuki geçerliliği kalmamıştır. Bu tazmin raporu mahkeme kararı göz ardı edilerek hazırlanmıştır. Dolayısıyla mahkemenin vermiş olduğu karar göz ardı edilerek düzenlenen tazmin raporunun hiçbir hukuki özelliği yoktur. Bu tazmin raporu beni ve çalışma arkadaşlarımı halkın gözünde küçük düşürmeye yönelik olup görevden alınmamda kendilerini haklı çıkarma çabasından ibarettir. Bu tazmin raporunu düzenleyenler kendilerini mahkemenin üstünde görmüşlerdir. Ayrıca İbrahim Uygun beyin açıklamasında vermiş olduğu rakamlar da gerçeği yansıtmamıştır. Firmanın teklif ettiği fiyattan sonra yapmış olduğu indirim yani ödemelerin esas alındığı fiyat da göz ardı edilmiştir. Kiraladığımız araçların segmentini, özelliklerini ve süresini göz ardı etmiş kısacası İbrahim Uygun bey elma ile armudu kıyaslamıştır. Oysaki her araç kendi segmentiyle kıyaslanmalıdır. Madem ki haberde geçtiği gibi devleti ve halkı 446.400 TL zarara uğratmış isek öyleyse neden tazmin raporunda sadece 50. 000 TL istenmiştir. Geri kalan 396.400 TL'ye neden göz yumulmaktadır? Bu durum akla başka soruları getirmekte değil midir? İbrahim beye acizane tavsiyem beni ve 10 arkadaşımı hırsızlık ve yalancılıkla karalayacağına Diyarbakır'da sağlık teşkilatında bozmuş olduğu çalışma barışını yeniden oluşturmaya gayret göstermesi kendisi ve tüm sağlık camiası için daha hayırlı olacaktır sanırım. Kanuni haklarımız saklı kalmak kaydıyla kamuoyuna duyurulur."

UYGUN
Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. İbrahim Uygun, şahsına yönelik iddialara ilişkin, "Ülkenin bu zor döneminde, taşları yerinden oynatanlar, bulundukları makamlarda cesur adım atanlar, menfaati zarar gören bir güruh tarafından 'paralelci' diye yaftalanıp infaz edilmek istenmektedir" ifadelerini kullandı. Doç. Dr. Uygun, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık 5 aydır Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri olarak görev yaptığını hatırlatarak, Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu ve şahsı üzerinden bir karalama kampanyası yürütüldüğünü bildirdi.

Sabah ve Yeni Akit Gazetelerinin bu kampanyaya bilerek veya bilmeyerek alet olduğunu savunan Doç. Dr. Uygun, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Bu zor dönemde, taşları yerinden oynatanlar, bulundukları makamlarda cesur adımlar atanlar, ezber bozanlar, menfaati zarar gören bir güruh tarafından 'paralelci' diye yaftalanıp infaz edilmek istenmektedir. Bu kirli ve karanlık oyunlara birkaç gündür ben de maruz bırakıldım. Diyarbakır gibi yıllarca maddi ve manevi olarak geri bırakılmış bir bölgede önemli bir görev ifa etmekteyim. Bu nedenle atamamın yapıldığı ilk günden bu yana medya marifetiyle aleyhimde bir kara propaganda yürütülmüştür. Önce yolsuzluklar üzerinden beni yıkmaya çalışan grup, bunu başaramayınca, 'paralelci' olduğum yalanını ortaya atmıştır. Bir yandan milletimize hizmet ederken bir yandan da aleyhimdeki bu tezviratı bertaraf etmeye çalışmaktayım."
Doç. Dr. Uygun, Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği eski Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu'nun basında yer alan, "Uygun, göreve gelir gelmez tüm idarecilerden zorla istifa dilekçesi aldı ve yerine paralel yapının önerdiği kişileri getirmeye çalıştı" ifadelerinin tamamen asılsız ve iftiradan ibaret olduğunu belirtti.

Diyarbakır'da sağlık hizmeti kapsamında yapılacak çok işleri olduğuna dikkati çeken Doç. Dr. Uygun, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu iftiralardan sonra susmak bize yakışmaz. Kimseden zorla istifa etmesini istemedim. Göreve başladıktan sonra yeterince iş üretemeyen, verimsiz ve işine gerekli önemi vermediğini gördüğüm kişilere bu şekilde çalışamayacaklarını beyan ettim. Bu kişilerin herhangi bir sorun olmadığını belirtmeleri üzerine imza yetkilerinin kısıtlanması zorunluluğu doğdu. Bizim çalışkan, işini seven, iş üretip sonuçlandıran insanlara ihtiyacımız var. Diyarbakır'ın kaybedecek zamanı yok. Bu nedenle verimli çalışarak, sağlık hizmetinde kaliteyi yükseltecek personeli bulup birliğimizde geçici olarak görevlendirdik. Bu şekilde hizmet alımına da devam edeceğiz."

"Sayın Kurtoğlu şahsıma yönelik, 'Paralel yapının önerdiği kişileri göreve getirmeye çalıştı' ifadesiyle kendisini yalanlamaktadır" ifadesini kullanan Doç. Dr. Uygun, göreve geldiğinden bu yana sadece iki kişinin uzman olarak atanmasında önerisi ve izninin olduğunu dile getirdi.

Doç. Dr. Uygun, Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği eski Genel Sekreteri Doç. Dr. Kurtoğlu'nun, görevi sırasında bir araç kiralama ihalesinde kamu zararı belgelerle kesinleşen, açık ihaleyle karşılaştırıldığında muazzam bir fark olan ve kiralama değil "lüks araç satın alımı"nı andıran bir israfa yol açtığını savunarak, şunları dile getirdi:

"Bunlar söz konusu iken Sayın Kurtoğlu yaptığı bir açıklamada kendisini haklı gerekçelerle görevden almış Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Dokucu'yu nasıl olur da yaftalar? Bundan utanç duyulması gerekir. Son derece önemli bu göreve geldiğimden bu yana bu türden eski dosyalarla uğraşmak zorunda kaldım. Tüm bu iftira ve karalama kampanyalarıyla bu görevde hizmet üretmemiz engellenmek istenmektedir. İş bilmeyen kişilerin sebep olduğu dosyaların yol açtığı bu dumanlı havada, vatan, millet ve en önemlisi de insan sever biri olarak var gücüm, azmim ve inancımla bu tür yalan, iftira ve karalamalara aldırmayacağımın ve çalışmaya devam edeceğimin bilinmesini isterim."

Doç. Dr. Uygun, açıklamasında, "Hayatım boyunca zulme ve zorbalığa göğüs gerip haksızlığı bertaraf etmek için uğraşmak mücadelemin özüdür, ruhudur. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyla ilgilenerek en yakın zamanda bu fitneyi ortadan kaldıracağına olan inancım tamdır. Başbakanımızın ülke şartlarını düzeltmeye çalışarak halka daha iyi hizmet sunmak için çırpınan insanların arkasında dik durup gerekli desteği verdiğini biliyorum." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Eski ve Yeni Sekreterler Arasında Kavga Kızışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • necmettin: ula bize mafya diyen sen degilmiydin, sayinnnnn gen.sek.re.te.rDiyarbakır Kamu Hastaneleri eski Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu’nun 01.02.2013 tarihinde 5 adet araç kiralama ihalesini usulsüz bir şekilde pazarlık usulü ile 3 yıllığına fahiş fiyata (626 bin 400 TL) gerçekleştirdiğini iddia eden Uygun, “Yapılan soruşturma sonucu 50 bin 890 TL kamu zararını yasal faizi ile birlikte 28.11.2013 tarih ve 36/13 nolu tanzim raporu ile müfettişlerce kesinleştirilmiştir.” açıklamasında bulundu. Oluşan kamu zararının başta Doç. Dr. Kurtoğlu olmak üzere ilgili kişiler tarafından ödenmediğini ve bundan dolayı da oluşan kamu zararının 09.04.2014 tarihinde yasal faizi ile birlikte icra yoluyla tahsiline gidildiğini belirtti. buna ne diyeceksin kahraman sekreter.... sen bize sekmentten bahsediyorsun senin babanmı o tür yüksek sekmentli araçlara binmişti, özel hastanen olsa bunları yapmasssın.... cukkkacı genel sek.re.te.rrrr 1 3 Yanıtla
  • Diyarbekirli: eski genel sekrter bak sen en iyi çarpma toplama işlemi olan peyzaç işlerini yapmadın, mamografi cihazıda almadın diyor efrahim araç kirlaadın en iyi sonuç bu dünyada hukuk öbür dünyada ilahi adelet,ama efrahimde mamografi cihazı yeine HİPERBARİT cihazı kamu hastanler başkanıyla lamkta ,su üstünde vurgun için,diyarbakırda su altında burgun olduğunu çok düşünerek!!!!!!!!!!!!!sahi bunun kütahya milletvekili İDRİS bal ile bir yakınlığı varmı 1 3 Yanıtla
  • diyarbekirli: bilene armut ve elma HİPERBARUT 0 3 Yanıtla
  • emin: muhammed hocam gerçekten çalıp çırpsaydın seni el üstünde tutarlardı gazetecilere yedirseydin yeseydin seni göklere çıkarırlardı ama yemedin yedirmedin seni böyle karalayıp gönderdiler işte sende biraz çarpsaydın ne olacaktı ama sen çalmamakla çok yanlış ettin bence .... ben diyorum diyarbakır hırsızlığın terörün merkezidir.. kimin gücü bana yeter ulan benim adım emin solmaz kralınıza olur. bu gazetecilerede necmettin ve sözde diyarbekirli size de olur oğlummm ... 3 0 Yanıtla

Advertisement