Eskiden İçinde Dükkan Olan Çınar İlgi Odağı Oldu - Son Dakika
Yerel

Eskiden İçinde Dükkan Olan Çınar İlgi Odağı Oldu

Eskiden İçinde Dükkan Olan Çınar İlgi Odağı Oldu

Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Akçakoyun beldesinde bir zamanlar içinde berber dükkanı olan 800 yıllık tarihi çınar ilgi odağı oldu.
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinden giden amatör fotoğrafçılar da çınarın bol bol fotoğrafını çekti.

17.11.2013 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Akçakoyun beldesinde bir zamanlar içinde berber dükkanı olan 800 yıllık tarihi çınar ilgi odağı oldu.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinden giden amatör fotoğrafçılar da çınarın bol bol fotoğrafını çekti. Akçakoyun beldesinde belediye önünde bulunan 800 yıllık tarihi çınar ağacı gelip giden herkesin ilgisini çekiyor. Belde halkı, uzun süre berber dükkanı olarak kullanılan çınarın korunmasını isterken Burhaniye'den giden fotoğrafçılar da, çınarı herkesin görmesini istedi. Çınarın ilgi gördüğünü anlatan Kamil Arıkan, "Bu çınar bizim çocukluğumuzda içinde berber dükkanı olarak çalışıyordu. Burada biz çocukken tıraş olduk. Berber Kadir diye rahmetli bir ağabeyimiz vardı. Uzun yıllar burada berberlik yaptı. Daha sonra Çanakkale'den gelen Orman Genel Müdürlüğü'nden gelen araştırmacıların yaptığı araştırmaya göre 800 yıllık olduğu söyleniyor bu çınarın. Bizim ihtiyarlardan dinlediğimiz de köyün ilk kurulumunda bu çınarın altında kurulduğunu hayvancılık yapmak için özellikle seçildiği söyleniyor. Bunların hepsi şehir efsanesi mi gerçek mi onu bilmiyoruz. Ama gerçek olan bir şey var. 800 yıllık olduğu doğru. İçinde berber dükkanı olduğu doğru. Gelen giden herkesin öncelikle bu çınar geldiği sizin gibi geldiği doğru. Bunlar doğru. Her gelen mutlaka fotoğrafını çekiyor. Ziyaret ediyor. İçine giriyor dışarı çıkıyor. Bakıyor. Ama, gene de bunu uzman kişiler tarafından koruma altına alınıp budaması ve bakımı yapılmasını biz köylüler biz istiyoruz. Buna sahip çıkmak istiyoruz. Biz şimdi el yordamıyla ve bilimsellikten uzak olarak buna sahip çıkmaya çalışıyoruz. Eğer, yetkililer duyarlarsa gelsinler baksınlar. Nasıl budanacağını nasıl korunacağı konusunda en azından bizi bilgilendirirlerse seviniriz" dedi.

Burhaniyeli Ender Kurt da, "Zeyfod fotoğraf derneği olarak geldiğimiz bu köyde çınar ağacı çok ilgimizi çekti. Bayağı eski bir ağaç. Hepimiz ilgiyle bunun bir sürü fotoğraflarını çektik. Hatta içinde berber dükkanı yapmışlar bu ağacın. Bayağı ilginç bir ağaç olması bizim bu konuda fotoğraf olarak da ilgilendirdi. Bu ağaca bence gereken önem verilmesi ve korunması gerekiyor" dedi.

Onur Bulut ise, "Burhaniye'den Akçakoyun köyüne çınar için geldik. Çok ilginçti. Eskiden içinde berber dükkanı varmış. Şu an dukanın içi boştu. Fakat gene bizim çok ilgimizi çekti. Herkesin gelip görmesini tavsiye ediyorum" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskiden İçinde Dükkan Olan Çınar İlgi Odağı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement