Eskişehir Afad'tan Karla Mücadele Hazırlığı - Son Dakika
Yerel

Eskişehir Afad'tan Karla Mücadele Hazırlığı

Eskişehir Afad\'tan Karla Mücadele Hazırlığı

Eskişehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), 2014-2015 kış döneminde Afet ve Acil Yönetim Merkezine aktarılan bilgiler doğrultusunda, karla mücadele ve müdahale çalışmalarında görev alacak kamu kurumlarına alacakları önlemlere katkı sağlamak amacı ile hazırladığı istatistiki bilgiler paylaştı.

15.12.2015 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), 2014-2015 kış döneminde Afet ve Acil Yönetim Merkezine aktarılan bilgiler doğrultusunda, karla mücadele ve müdahale çalışmalarında görev alacak kamu kurumlarına alacakları önlemlere katkı sağlamak amacı ile hazırladığı istatistiki bilgiler paylaştı.

Karla mücadele-müdahale-koordinasyon çalışmalarıyla ilgili hazırlanan istatistiki raporda, ulaşıma kapanan il ilçe ve köy yolları, yapılan müdahaleler ve çalışmalar belirtilerek karla mücadelede görevli kurumlar bilgilendirildi. Bu bilgiler ışında benzer olayların yaşanma ve müdahale ihtimali üzerinde duruldu.

Bu istatistiklere göre; geçtiğimiz kış dönemi en çok mahalle statüsü kazanan köy yollarında kapanma meydana geldi. Şehirlerarası yollar kapsamında, 2014-2015 kış sezonunda en çok Eskişehir- Kütahya bağlantı yolu kar nedeniyle kapandı. Verilere göre Eskişehir-Kütahya arasında aralık ve ocak ayında 1, şubat ayında ise 2 kere yol kardan kapanarak trafiğin aksamasına neden oldu. Verilerde 2'nci olarak Eskişehir-Seyitgazi-Afyon ile Eskişehir-Bilecik-Bursa yolunun kapandığı belirtildi. Bu yollar şubat ayında 2 kez kardan dolayı kapandı. Eskişehir-Ankara yolu ocak ayında 1 kere trafiğe kapanırken, Eskişehir-Çifteler- Konya yolu da mart ayında 1 kere kapanarak ulaşıma engel oldu. Bu verilere göre, geçtiğimiz yıl toplam 10 il bağlantı yolunda kapanma meydana geldi.

13 İLÇE VE 748 MAHALLENİN YOLLARI ULAŞIMA KAPANDI

AFAD ekiplerinin istatistiki verilerinde, kapanan ilçe bağlantı yollarının şeması da yer aldı. Verilere göre Mihalgazi- Sarıcakaya bağlantı yolu ocak ayında 3, şubat ayında 2 kere kapandı. Verilerde Çifteler-Han ilçe bağlantı yolunun ocak ayında 2, şubat ayında ise 3 kere kapandığı, Seyitgazi yolunun ocak ve şubat ayında 1 kere kapandığı, son olarak da İnönü yolunun 1 kere ulaşıma kapandığı görüldü. Verilere göre geçen yıl 13 ilçe bağlantı yolunda kapanma meydana geldi. Mahallelerde kapanan yolların istatistiğini de çıkartan AFAD ekiplerinin verilerine göre en çok 19 şubatta 149, 20 şubatta ise 148 mahalle yolu, toplamda ise 297 yolda aksama meydana geldi. Mahalle yollarında 2'nci olarak ocak ve şubat aylarının ortalarında meydana geldi. 13 ocakta 82, 11 şubatta 74 mahalle yolu trafiğe kapandı. Bu verilere göre ocak ayında 281, şubat ayında 467 olmak üzere toplam 748 mahalle yolu ulaşıma kapandı.

KOORDİNASYON TAM OLARAK SAĞLANDI

AFAD'ın sunduğu verilerde, koordinasyon sağlanan olayların sayılarına yer verildi. Verilere göre, kent merkezinde 20 yol kapanması, mahalle aralarında 35 yol kapanması,46 aracın mahsur kalması, kent merkezinde 3 buzlanma olayı, 11 ilçe yolunun kapanması, 11 kumanya talebinin karşılanması, 10 il yolunun kapanması ve 2 helikopter talebinin karşılandığı belirtildi. Bu kapsamda toplam 138 olayda koordinasyon sağlandı.

MÜDAHALE EDİLEN OLAYLARDA MAHSUR KALAN ARAÇLAR İLK SIRADA

Veriler kapsamında toplam 16 olaya da müdahale edildiği belirtildi. Bu olayların 1 tanesi çatı çökmesi, 6 tanesi mahsur kalan vatandaşlar, 8'i mahsur kalan araçlar ve 1 tanesi de çadırda kalan aileler olduğu anlatıldı. AFAD ekipleri, yaşanan olaylara müdahale biçimini de verilere döktü. Verilere göre müdahalelerin içerisinde 1 hasar tespiti, 7 ekip sevki, 7 iş makinesi kiralama, 5 kumanya dağıtımı, 2 yakıt ihmali ve 1 apart otele yerleştirme olduğu hesaplandı.

8 GÜN İÇİN KİRALANAN ARAÇLAR İÇİN 37 BİN LİRA HARCANDI

AFAD ekipleri, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları 46. Şube Şefliği ekiplerinin yetersiz kaldığı belirilen yerlerde "Acil Yarım Ödeneği"ni kullanıp iş makinesi kiralayarak duruma müdahale etti. Kiralanan araçlar için ödenen toplam miktarın 37 bin 370 lira oldu. Kiralanan iş makinelerinin toplam çalışma sürelerinin 185 saat 45 dakika olduğunu, kiralanan kamyonların toplam 8 gün çalıştığı da ifade edildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir Afad'tan Karla Mücadele Hazırlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement