Eskişehir Akademisyenler Adliye Önünde Basın Açıklaması Yaptı - Son Dakika
Güncel

Eskişehir Akademisyenler Adliye Önünde Basın Açıklaması Yaptı

Eskişehir Akademisyenler Adliye Önünde Basın Açıklaması Yaptı

Akademisyenler adliye önünde basın açıklaması yaptı Kemal ATLAN-Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR'de, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin yayımladığı bildiriye imza atan akademisyenler adliye önünde basın açıklaması yaptı, kendilerini tehdit ettiklerini öne sürdükleri Sedat Peker ile Osmangazi Üniversiteli Türkçüler ve Atsızlar grubu üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

18.01.2016 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akademisyenler adliye önünde basın açıklaması yaptı

Kemal ATLAN-Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR'de, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin yayımladığı bildiriye imza atan akademisyenler adliye önünde basın açıklaması yaptı, kendilerini tehdit ettiklerini öne sürdükleri Sedat Peker ile Osmangazi Üniversiteli Türkçüler ve Atsızlar grubu üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Akademisyenlerin, bildiriye atıkları imza nedeniyle ifade verme istekleri ise savcılık tarafından kabul edilmedi.

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi'nin yayınladığı 'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı bildiriye Anadolu Üniversitesi'nden 15, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nden de (ESOGÜ) de 4 akademisyen imza attı. Bu 19 akademisyen hakkında 2 üniversite tarafından idari soruşturma başlatıldı. Bildiriye imza atan akademisyenler ve kendilerine destek veren Eğitim Sen üyeleri bugün Eskişehir adliye binası önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Uğur Kara şöyle dedi:

"Bizler, Eskişehir akademisyenler olarak Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi tarafından kaleme alınan metne imzamızı attık. İmzalarımız, uzunca bir süredir yaşanan temel insan hakları ihlallerinin, anti-demokratik uygulamaların ve yaşanan ölümlerin son bulması amacıyla yapılan barış çağrısına destek anlamını taşımaktadır. Bu desteği vermeyi ise Türkiye halklarına karşı bir borç ve akademisyenliğin doğasında olan sorgulama ve eleştirme refleksinin gereği olarak görmekteyiz. Metnin kamuoyunda yarattığı etkiden sonra başlatılan itibarsızlaştırma ve hedef gösterme çabaları, Sedat Peker'in kanımızla duş alma tehdidine kadar varmıştır. Bu açık tehdidin, bir hukuk devleti olduğuna hala inanmak istediğimiz ülkemizde cezasız kalmaması umuduyla suç duyurusunda bulunacağız. Bununla birlikte, kendilerini Osmangazi Üniversiteli Türkçüler ve Genç Atsızlar olarak adlandıran, metne imza atan hocalarımızı tehdit eden gruba karşı suç duyurusunda bulunacağız. Yine hakkımızda açılan soruşturmaya ilişkin savunmalarımızı yapacağız. Bu linç ve itibarsızlaştırma kampanyalarına karşı verdiğimiz mücadelede bizlerden desteğini esirgemeyen tüm sendikalara, hukukçulara, sivil toplum örgütlerine, inisiyatiflere teşekkür ederiz. Barış çağrımızı yineliyor, ülkenin içinde bulunduğu şiddet sarmalından bir an önce çıkılması ve barışın inşası için bize düşen görevi yerine getireceğimizi buradan beyan ediyoruz."

İFADE İSTEKLERİ KABUL EDİLMEDİ

Basın açıklamasının ardından savcılığa Sedat Peker ile Osmangazi Üniversiteli Türkçüler ve Atsızlar grubu hakkında suç duyurusunda bulunan akademisyenler, bildiriye imza atmaları nedeniyle savcılığa ifade vermek istedi ancak savcılık kabul etmedi. Savcılığın Eskişehirli akademisyenler hakkında herhangi bir gözaltı kararının bulunmadığını, ifade almaları yönünde de ne İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ne de başka savcılığının kendilerinden herhangi bir talebin olmadığını belirttiği öğrenildi.

(

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir Akademisyenler Adliye Önünde Basın Açıklaması Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Myanmar'da düzenlenen Thingyan Su Festivali'nde su sıçratma geleneği yaşandı
    13:30 Myanmar'da düzenlenen Thingyan Su Festivali'nde su sıçratma geleneği yaşandı

    Myanmar'ın Yangon kentinde düzenlenen Thingyan Su Festivali'nde insanlar serinleyebilmek için birbirlerine su sıçrattı. Festivale özgü bu su sıçratma geleneği, kötü şansı uzaklaştırmayı ve sağlık ile mutluluğa ulaşmayı temsil ediyor. Myanmar Yeni Yılı'nın başlangıcına işaret eden festival genellikle Nisan ayı ortasında gerçekleşiyor ve dört ila beş gün sürüyor. Festival bu yıl 13 Nisan'a denk geldi.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Türkiye Barış ve İstikrara Önemli Katkılar Sağlamaktadır
    13:30 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Türkiye Barış ve İstikrara Önemli Katkılar Sağlamaktadır

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak devletin ilgili kurumları ile koordineli ve eş güdümlü olarak komşular ve müttefiklerle iyi niyet çerçevesinde küresel güvenlik, barış ve huzurun tesisine yönelik çabalarını artan bir gayretle sürdüreceklerini belirtti. Türkiye'nin stratejik yaklaşımıyla uluslararası güvenlik, barış ve istikrara önemli katkılar sağladığını vurgulayan Bakan Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çevredeki kritik gelişmelere profesyonel, teknik ve kontrollü bir duruş sergileyerek sorunların kalıcı çözümüne yönelik adımlar attığını ifade etti.

  • Ünlü şarkıcı Lara'dan taraftarlara çağrı: 'Stadyuma bekliyoruz'
    13:29 Ünlü şarkıcı Lara'dan taraftarlara çağrı: 'Stadyuma bekliyoruz'

    Ünlü şarkıcı Lara, Kırıkkalegücü FSK'nın önemli maçı öncesinde taraftarlara 'stadyuma bekliyoruz' çağrısı yaptı. Kırıkkalegücü FSK, kümede kalma mücadelesi veren rakibi Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş. ile karşılaşacak ve en az beraberlikle ligde kalmayı hedefliyor. Lara, Kırıkkalelilere 'stadyumu doldurmalıyız' diyerek maça davet etti.

  • Gelibolu'da Kask Kullanmayan ve Ehliyetsiz Motosiklet Sürücülerine Denetim
    13:27 Gelibolu'da Kask Kullanmayan ve Ehliyetsiz Motosiklet Sürücülerine Denetim

    Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde polis ekipleri tarafından kask kullanmayan, yetersiz ehliyet ile motosiklet kullanan ve ehliyetsiz motosiklet kullanan sürücülere yönelik denetim gerçekleştirildi. Denetimde çok miktarda cezai işlem uygulandı ve 5 motosiklet bağlanarak, yediemin otoparkına çekildi. Ayrıca GBT sorgusunda bir şahsın ruhsatsız silah bulundurmak suçundan 6 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası tespit edilerek, gözaltına alındı. Gelibolu'da bu tür denetimlerin sürekli devam edeceği ve kask kullanımının yaygınlaştırılması amaçlandığı belirtildi.

  • Beşiktaş Yeni Teknik Direktör Arayışlarını Sürdürüyor
    13:25 Beşiktaş Yeni Teknik Direktör Arayışlarını Sürdürüyor

    Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba, yeni teknik direktör arayışlarının devam ettiğini ve Sergen Yalçın ile görüşmediklerini belirtti. Aybaba, ayrıca yeni sezon öncesi kadro yapılanması konusunda çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Beşiktaş Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar ise, Beşiktaş'a yakışacak olan hocayı belirleyeceklerini ve sezon sonunda anlaşma yapacaklarını söyledi.

  • Niğde Valiliği TYP Programı ile 150 Kişi İşe Alacak
    13:24 Niğde Valiliği TYP Programı ile 150 Kişi İşe Alacak

    Niğde Valiliği bünyesinde çalıştırılmak üzere TYP (Toplum Yararına Program) çerçevesinde 150 kişi alınacak. Başvurular başlamış olup son başvuru tarihi 18 Nisan 2024 Perşembe olarak belirlendi. İstihdam edilecek kişiler kura sonucu belirlenecek ve 29 Nisan - 29 Ekim 2024 tarihleri arasında 6 ay süreyle istihdam edilecek. Başvurular iskur.gov.tr, e-Devlet veya Alo 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek. Detaylı bilgi için https://esube.iskur.gov.tr/ adresi ziyaret edilebilir.


Advertisement