Eskişehir Anadolu Lisesi'nde Tübitak-4006 Projesi - Son Dakika
Yerel

Eskişehir Anadolu Lisesi'nde Tübitak-4006 Projesi

Eskişehir Anadolu Lisesi\'nde Tübitak-4006 Projesi

Eskişehir Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan “TÜBİTAK-4006 Proje Fuarı”nın açılışı gerçekleştirildi.

01.06.2016 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "TÜBİTAK-4006 Proje Fuarı"nın açılışı gerçekleştirildi.

Eskişehir Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda açılan TÜBİTAK-4006 Proje Fuarı'nda lise öğrencileri tarafından geri dönüşümden yenilenebilir enerjiye, el sanatlarından elektrik elektroniğe kadar çok çeşitli alanda yıl boyunca hazırlanan 42 proje sergileniyor. Açılış törenine Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Üzmez, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fevzi Kavak, Eskişehir Anadolu Lisesi Müdürü Rifat Günday'ın yanı sıra çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

"BU PROJELERİN ASIL AMACI ÖĞRENCİLERİ HAYATA HAZIRLAMAK"

Fuar hakkında bilgi veren Eskişehir Anadolu Lisesi Müdürü Rifat Günday, alanda 42 tane öğrenci projesinin olduğunu bildirdi. Projelerde 2 ile 4 arasında öğrencilerin bulunduğunu belirten Günday, "Bu projelerin amacı burada bunu sergileyip kitabının yayınlaması. Daha sonra ise uygulanabilir olanları yarışmalarda daha detaylı olarak kullanabilmek. Geçen yıl 38 projemiz vardı. Bu sene 42'ye çıkmış olması bizim için sevindirici oldu. Bu projelerin esas amacı da zaten öğrencileri hayata hazırlayıp, herhangi bir meslekte girişimci olmalarına imkan tanımak. Artık geleceğin üniversite ve iş dünyası bu girişimcilik ve projeler üzerine kurulu. Proje üretebilen, projeleri hayata geçirebilen işletmeler, üniversiteler, okullar ve kişiler hayatta başarılı olacaklardır. Tabii ki bunun ödülü de daha sonra gelecektir" dedi.

Gerçekleştirilen açılış töreninin ardından katılımcılar, fuar alanında bulunan eserleri ziyaret ederek proje sahiplerinden tek tek bilgi aldı. Öğrenciler projelerini geliştirerek bundan sonraki yarışmalarda boy göstermek istiyor. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir Anadolu Lisesi'nde Tübitak-4006 Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement