Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği '6. Yıl Anısına' Kutlama Programı Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği '6. Yıl Anısına' Kutlama Programı Düzenledi

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği \'6. Yıl Anısına\' Kutlama Programı Düzenledi

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği, tarihi Odunpazarı tarihi bölgesinde bulunan Balkan Evi’nde ’6’ncı yıl anısına’ bir kutlama gecesi düzenledi.

22.08.2016 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği, tarihi Odunpazarı tarihi bölgesinde bulunan Balkan Evi'nde '6'ncı yıl anısına' bir kutlama gecesi düzenledi.

Kutlama programına dernek üyeleri ve gönül dostları bir araya geldiler. Dernek Başkanı Cavid Aydın, yaz dönemi nedeniyle bir çok üyelerinin bulunamadığı geceye katılan tüm herkese teşekkür etti. Aydın, yaptığı konuşmasında "Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği olarak 22 Ağustos 2010 tarihinde Azerbaycan Diaspora Bakanlığı Müsteşarı Nazim İbrahimov ve Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Başkanı Bilal Dündar beyin katılımıyla resmen faaliyete başladık. Kurulduğumuz ilk günden itibaren yola çıktığımız arkadaşlarla birlikte bir çok etkinlikler yaptık ve Azerbaycan'ın tarihini, kültürünü, sanatını ve dış siyasetini Eskişehir halkına tanıtmak için çeşitli faaliyetlerde bulunduk, bundan sonra da aynı duyguyla yapmaya devam edeceğiz. Geçirdiğimiz senelerde bir çok soydaşımızın ve gönül dostumuzun maddi ve manevi destekleri oldu. Hepsine sizlerin huzurunda teşekkür ederim. Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği olarak sesimize ses veren, gücümüze güç katan herkese kapımız açıktır. Misyonumuz Azerbaycan'ı tanıtmak kadar güçlü bir Azerbaycan Diasporası oluşturmaktır" şeklinde dile getirdi.

Gecede ayrıca Güney Azerbaycanlı Şair Soydaşımız Azeryar Daneşver kendi yazdığı şiiri okudu ve eşi Sonay Roohi Azerbaycan şarkısını söyledi. Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği üyeleri 6. yıl anısına dernek logosunun bulunduğu pasta kesimi yaptılar. Gece Azerbaycan müzikleri ve danslarıyla devam etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği '6. Yıl Anısına' Kutlama Programı Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement