Eskişehir Bakan Kılıç'ın Fetö Açıklaması Adil Olacağız Ama Acımayacağız - Son Dakika
Güncel

Eskişehir Bakan Kılıç'ın Fetö Açıklaması Adil Olacağız Ama Acımayacağız

Eskişehir Bakan Kılıç\'ın Fetö Açıklaması Adil Olacağız Ama Acımayacağız

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelenin sadece bir anlık mücadele olarak düşünülmemesi gerektiğini söyleyerek, "Bu terör örgütünün neler yapabileceğinin en büyük göstergesi 15 Temmuz gecesi yaşandı.

30.09.2016 19:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadelenin sadece bir anlık mücadele olarak düşünülmemesi gerektiğini söyleyerek, "Bu terör örgütünün neler yapabileceğinin en büyük göstergesi 15 Temmuz gecesi yaşandı. Dolayısıyla adil olacağız ama acımayacağız. Acırsak çünkü nelerin yapılabileceğini gördük" dedi.

Eskişehir'e gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ilk olarak Vali Azmi Çelik'i ziyaret etti. Valilik anı defterini imzalayan bakan Kılıç daha sonra AK Parti İl binasını ziyaret etti. Çelik burada yaptığı konuşmada15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütünün başını çektiği darbe girişimi karşısında büyük mücadelelerin verildiğini söyledi.

Eskişehir'in genç bir nüfusa sahip olduğunu belirten bakan Kılıç, Kredi ve Yurtlar Kurumu yatırımlarında bazı gecikmelerin yaşandığını söyledi. Kılıç, "Şu anda artık kız öğrencilerle alakalı olarak hiçbir yedek listemiz kalmadı. Yani bize başvuru yapmış olan kız öğrenciler içerisindeki tüm öğrenciler Kredi Yurtlar Kurumu'na yerleşme hakkı elde etmiş durumda. Erkeklerde biraz eksiğimiz var. O da zaman içerisinde hallolacak bir şey. Ama yatırımlarımızın önündeki engellerin de hızlı bir şekilde kaldırılması gerekiyor" diye konuştu.

MAÇLARIN YAYINI KONUSUNDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç TFF 1'inci Futbol Ligi maçlarının yayını konusundaki çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Bu futbol federasyonumuzla yayıncı kuruluşlar arasında yapılan çalışmalar sonucunda neticelenecek olan bir durum. Ama bu çalışmalar devam ediyor, inşallah en kısa süre içerisinde açıklığa kavuşturacaklar diye düşünüyorum. Biz de o noktada gerekli desteği vermeye devam ediyoruz" dedi.

'ÇALIŞMALARIMIZA KARARLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDECEĞİZ '

Bakan Kılıç bir gazetecinin "FETÖ ile mücadele konusunda ne söyleyeceksiniz? Kurumunuzda ne kadar kişi ayıklandı?" şeklindeki sorusu üzerine şunları söyledi:

"Bu sadece bir anlık mücadele olarak düşünülmemesi gereken bir şey. FETÖ'nün, bu terör örgütünün neler yapabileceğinin en büyük göstergesi zannedersem 15 Temmuz gecesi yaşandı. Dolayısıyla adil olacağız ama acımayacağız. Acırsak çünkü nelerin yapılabileceğini gördük. Bu noktada çalışmalar devam ediyor. Hem istihbarat açısından hem emniyet açısından hem de adli makamlar açısından yapılan çalışmalar var. Kendi kurumumuz içerisinde yaptığımız çalışmalar var. Her bakanlıkta, her kurumda olduğu gibi. Bununla alakalı olarak zaten herkesin duruşu belli. Hükümetimizin bu noktadaki hem çalışma azminde, hem kararlılığında zaten her şeyi sayın başbakanımız açıklamış durumda. Kurumlardaki çalışmaların başında bizzat bakanlarımız görev alıyorlar. Bizim kurumumuzda da öyle. Yani belli bir olgunluğa eriştikten sonra bunların hepsiyle alakalı olan çalışmaların incelenmesi üzerine kurumlarımız bize sunuyorlar. Tabi ki itirazlar olabiliyor. Bununla ilgili olarak da çalışmalar başlamış durumda. Şu unutmayalım; mağduriyet derseniz eğer en büyük mağduriyeti Türkiye Cumhuriyeti devletinin vatandaşları gördü. 15 Temmuz gecesi Türkiye mağdur oldu. Çünkü ülkesine, milletine ihanet eden ve ihanet etmek noktasında hiçbir şekilde geri durmayan, şüphe içerisine girmeyen, milli iradenin en üst tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bomba atabilecek kadar, vatandaşına silah çekip ateş edebilecek kadar, Cumhurbaşkanlığı külliyesini ateş altına alabilecek kadar alçaklaşan, hainleşen, ülkesine, milletine, bayrağına ihanet edenlere karşı herhalde ki, zannedersem kimsenin bir müsamaha göstermesi gibi bir şey söz konusu olamaz. Biz çalışmalarımıza kararlı bir şekilde devam edeceğiz. İtirazları olanların başvuracakları yerler bellidir. İtiraz olabilir ama bununla alakalı olarak da gidecek olan bir şey olacak diye çalışmalarımıza ara verecek değiliz. Böyle bir şey yok. "

'ULUSLARARASI MÜSABAKALAR VE TOPLANTILAR VAR'

15 Temmuz'un unutulmaması gerektiğini ifade eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Buradaki söylediğimiz amaç şu: Gelecekte nelerin olmaması gerektiğini iyi görelim. Yoksa biz günlük çalışmalarımıza tabi ki biz devam ediyoruz. Yani bu hafta içerisinde İstanbul'da imzaladığımız Euroleague Final Four finallerinin İstanbul'da olması. Türkiye'deki birçok organizasyonun artık uzun süre yapılamayacağı iddiasına giren bazı mihraklara, bazı ön yargılı çalışan ve Türkiye'yi olumsuz anlamda almak isteyen, hem uluslar arası hem de ulusal anlamdaki kuruluşlarda olumsuzluk pompalamak isteyenlere karşı herhalde en güzel cevaplardan birisidir. Başka uluslararası müsabakalar ve toplantılar var. Uluslarası ziyarete gelenler oluyor. Gelenlerin neredeyse hepsi Türkiye'den özür diliyor. Görüştükleri mevkidaşlarıyla görüşmeleri esnasında Türkiye'ye karşı 15 Temmuz sonrası içerisinde girmiş oldukları eksik tutumdan veya yavaş tutumdan veya destekleri noktasındaki yavaşlıktan dolayı özür diliyorlar. Burada yaşanan birçok olayı doğru analiz edemediklerini ve bundan ders çıkarttıklarını söylüyorlar. "

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir Bakan Kılıç'ın Fetö Açıklaması Adil Olacağız Ama Acımayacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement