Eskişehir Barış Bloku'ndan Barış Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Eskişehir Barış Bloku'ndan Barış Çağrısı

Eskişehir Barış Bloku\'ndan Barış Çağrısı

Eskişehir Barış Bloku, son zamanlarda yaşanan olumsuzluklara karşı ‘barış’ çağrısında bulundu.

24.08.2015 21:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Barış Bloku, son zamanlarda yaşanan olumsuzluklara karşı 'barış' çağrısında bulundu.

Porsuk Bulvarı Adalar mevkinde toplanan çeşitli sivil toplum örgütlerinden yaklaşık 100 kişi, sloganlar atarak barış çağrısında bulundu. 'Barış istiyoruz, hemen şimdi, silahlar sussun' yazılı pankart taşıyan grup basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını yapan Gülfer Kırbaş, 2013 yılından bu yana Suriye'de süren savaşta yüz binlerce sivilin yaşamını yitirdiğini, yoksulluk, kıtlık ve göçle mücadele etmek zorunda kaldıklarını söyledi. Kırbaş, "Yine yüz binlerce kadın, katil ve tecavüzcülerin ordusu IŞİD tarafından tecavüze uğrayarak köle pazarlarında satılmıştır. Her an 'IŞİD bombası patlayabilir' tedirginliği altında yaşamaya, otobüse binmekten, sokağa çıkmaktan korkmaya mahkum edildik. Biz Barış Bloku'nu oluşturan sendikalar, meslek örgütleri, siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri, kadın örgütleri ve akademisyenler olarak topluma dayatılmak istenen savaş politikalarını reddediyor, barış ikliminin hakim kılınmasını istiyoruz. Ülkemizde toplumsal barışı yok edenlere, komşu ülkelerde yanan ateşi körükleyerek ülkemiz topraklarına taşıyanlara, milyonlarca göçmen oluşturan fetihçi savaş politikalarının mimarlarına karşı barış talebinde ısrarcıyız" ifadelerini kullandı.

Gülfer Kırbaş, Eskişehir Barış Bloku'nun savaşın değil barışın hakim olduğu, halkların kardeşçe yaşadığı bir ülke için mücadele edeceğini söyledi.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup, ellerindeki balonları barış için gökyüzüne bırakarak, olaysız şekilde dağıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir Barış Bloku'ndan Barış Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement