Eskişehir Birlik Vakfı'nın Pazartesi Konuşmaları - Son Dakika
Yerel

Eskişehir Birlik Vakfı'nın Pazartesi Konuşmaları

Eskişehir Birlik Vakfı\'nın Pazartesi Konuşmaları

Eskişehir Birlik Vakfı’nda, Öğretmenler Günü dolayısıyla “Ahlaki lider olarak öğretmen” konulu bir konferans düzenlendi.

25.11.2014 12:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Birlik Vakfı'nda, Öğretmenler Günü dolayısıyla "Ahlaki lider olarak öğretmen" konulu bir konferans düzenlendi.

ESOGÜ Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Bahaddin Acat tarafından verilen konferansta, öğretmenin topluma yön verici bir lider olduğunu vurgulandı. Prof. Dr. Acat "Öğretmenler, bir güne sığdırılacak kadar önem arzetmeyen kişiler değildir. Toplumda her ne yapacaksak bunu öğretmenlerle yapacağız. Erdemli insan dediğimiz büyük şahsiyeti yine öğretmenlerin eliyle yetiştireceğiz. Birey olarak bu böyle toplum olarak aynı şeyleri söylemek mümkün. Eğer bir medeniyet oluşturmak, bir gelecek oluşturmak ve çocuklarımıza iyi bir miras bırakmak istiyorsak bu da öğretmenlerimizin eliyle olacaktır. Peygamber efendimiz bir öğretmendi. O, Allah'tan aldığı öğretileri insanlara aktarıyordu. Ancak metot sadece aktarmak değildi, önce kendisi hayatına tatbik ediyor, yaşantısıyla gösteriyor ve öyle öğretiyordu. Hiçbir zaman dikta etmiyordu. Sonuç olarak başarılı oluyor ve bir medeniyet inşa ediyordu. İşte biz de eğitime bu açıdan bakmalı ve öğretmeni bir ahlaki lider olarak görmeliyiz" dedi.

Konferansın ardından Eskişehir Birlik Vakfı Onursal Başkanı Mustafa Keleşoğlu tarafından, Prof. Dr. M.Bahaddin Acat'a bir hat çalışması hediye edildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir Birlik Vakfı'nın Pazartesi Konuşmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement