Eskişehir Bu Yılki İzmir Fuarı'nın Gözdesi - Son Dakika
Yerel

Eskişehir Bu Yılki İzmir Fuarı'nın Gözdesi

Eskişehir Bu Yılki İzmir Fuarı\'nın Gözdesi

Eskişehir, bu yıl “Onur Konuğu İl” olarak yer aldığı “Eğitim” temasıyla kapılarını ziyaretçilerine açan 84. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın adeta gözdesi oldu.

29.08.2015 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir, bu yıl "Onur Konuğu İl" olarak yer aldığı "Eğitim" temasıyla kapılarını ziyaretçilerine açan 84. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın adeta gözdesi oldu.

Partner ülkesi "Türkmenistan", onur konuğu ili "Eskişehir" ve teması "Eğitim" olan fuarın açılışına katılan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Emre Genç, yaptığı konuşmada Türkiye'nin eğitim kenti olarak da bilinen Eskişehir'i bu yıl ana teması "Eğitim" olan İzmir Enternasyonal Fuarı'nda İzmirlilerle buluşturacak olmasının heyecanını yaşadıklarını ifade etti. Genç, "Türkiye'nin çağdaş yüzü güzel İzmir'de bulunmak ve İzmir Enternasyonal Fuarı'da onur konuğu il olmak Eskişehir için bir şereftir. Eskişehir Büyükşehir Belediyemizin atölyelerinde hazırladığımız küçük bir Eskişehir'i sizlerin beğenisine sunuyoruz. Misafirperverliğiniz ve ev sahipliğiniz için sizlere minnettarız. İzmir'in bir fuar kenti olması için üstün çabalar harcayan merhum belediye başkanımız Ahmet Priştina'yı bu vesile ile bir kez daha anıyor. Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Aziz Kocaoğlu olmak üzere bizlere bu şerefi yaşatan İzmir'in çok değerli yöneticilerine kıymetli İzmir halkına teşekkürlerimizi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar da konuşmasında, Eskişehir'in bu sene onur konuğu il olmasını değerlendirdi ve "Teknoloji ve eğitim alanlarında öne çıkan Eskişehir'in şehirleşmedeki başarısı ile birçok konuda diğer şehirlerimize rol model olmuştur. Bu vesileyle sayın Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve ekibini tebrik ediyorum" dedi.

"KÜÇÜK ESKİŞEHİR" İZMİR'DE

Açılış töreninin ardından bando eşliğinde fuar alanındaki Eskişehir'in tanıtımının yapıldığı Hol 1A'ya gelen protokol üyeleri ve davetliler, karşılaştıkları "Küçük Eskişehir" karşısında hayranlıklarını gizleyemediler. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin kendi atölyelerinde yaptığı çalışmalarla İzmir Fuarı Kültürpark 1-A holünde Odunpazarı Evleri'nden Uzay Evi'ne, müzelerinden üniversitelerine ve kültür-sanat hayatına, spor faaliyetlerinden heykellerine kadar Eskişehir'i simgeleyen birçok alan İzmirlilerin ve fuarı gezmeye gelenlerin beğenisine sunuldu. İlk gün olmasına rağmen ziyaretçilerden yoğun ilgi gören Eskişehir temalı alan, 6 Eylül 2015 tarihine kadar İzmir Fuarı Kültürpark Hol 1-A'da ziyaretçilerini ağırlayacak. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir Bu Yılki İzmir Fuarı'nın Gözdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement