Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen Açıklaması

"Kendi nüfusunu dışarıya gitmek zorunda bırakmayacak, gençleri iş tutabilecek politika uygulanmalı. Birçok ülkeyi besleyen durumda olan Türkiye, şimdi artık beslenmek için dışarıdan almak zorundayız. Var olanları da değerlendiremiyoruz"

02.11.2014 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen,  "Kendi nüfusunu dışarıya gitmek zorunda bırakmayacak, gençleri iş tutabilecek politika uygulanmalı. Birçok ülkeyi besleyen durumda olan Türkiye, şimdi artık beslenmek için dışarıdan almak zorundayız. Var olanları da değerlendiremiyoruz" dedi.

Büyükerşen, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, İnhisar Belediye Başkanı Ayhan Ödübek ve Vezirhan Belde Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, Bilecik'e bağlı ilçe ve belde belediyelerini ziyaret etti.

Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden'i ziyaret eden Büyükerşen ve beraberindekiler, daha sonra Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat Kazıcı'yı makamında ziyaret etti.

Büyükerşen, burada yaptığı konuşmada, köylerden ilçelere, ilçelerden büyük metropollere göçün kaçınılmaz olduğunu ifade ederek, "Neden kaçınılmaz? Çünkü gelmiş geçmiş hükümetler, bir sürü kanunlar çıkarır. Kalkınma planları vardır. O planlarda hedefler belirlenir. Hiç köyün kalkındırılması, ilçelerin refah politikası diye politikalar, program hazırladıklarını hatırlıyor musunuz? Varsa yoksa rantın büyük olduğu, kazancın büyük olduğu ve metropoller" diye konuştu.

Metropollere yığılmanın siyasi partilerin işine geldiğini savunan Büyükerşen, şöyle konuştu:

"Anadolu insanı belli bir yaştan sonra durduğu kasabada yaşamak istiyor. Buralara yatırımlar yapılmadı. Bu toprakları kim işleyecek. Köy bitmiş. Tarım ve hayvancılık bitmiş. Bakıyorsunuz köylerde hep yaşlılar kalmış. 65-70 yaş ortalaması, köydeki nüfus çok az. 15 sene sonra kimse kalmayacak bu köylerde. İmam camide tek başına namaz kılacak. Bunu nasıl düzelteceğiz? Kendi nüfusunu dışarıya gitmek zorunda bırakmayacak, gençleri iş tutabilecek politika uygulanmalı. Birçok ülkeyi besleyen durumda olan Türkiye, şimdi artık beslenmek için dışarıdan almak zorundayız. Var olanları da değerlendiremiyoruz."

Burada bir süre sohbet eden Şeker, Büyükerşen ve beraberindekiler daha sonra Vezirhan Belde Belediye Başkanı Mehmet Duymuş'i ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement