Eskişehir Büyükşehir Belediyesi: - Son Dakika
Yerel

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi:

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Halk Otobüsçüleri Odasının Eskart'ların Usulsüz Kullanımına İlişkin Açıklamalarının Gerçek Dışı Olduğunu Bildirdi

07.11.2010 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Halk Otobüsçüleri Odasının Eskart'ların usulsüz kullanımına ilişkin açıklamalarının gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi Otobüs Şube Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Eskişehir kent içi ulaşım sisteminde tanımlı olan serbest Eskart'lar, şehit aileleri, emniyet sınıfı görevliler, gaziler, engelli vatandaşlar gibi yasada belirtilen hak sahiplerine yine yasada belirtildiği gibi belgelere dayalı olarak verildi.

Sistemde TC kimlik numarası temel alındığından bir kişiye ikinci bir Eskart verilmesinin mümkün olmadığının ifade edildiği açıklamaya şöyle devam edildi:

'Ancak, Eskart'ın kaybolması söz konusu olduğunda ve bu durum idareye bildirildiğinde kaybolan Eskart anında sisteme girilerek kullanım dışı bırakılmaktadır. Söz konusu kayıp Eskart tekrar bulunsa bile bir daha sistemde kullanılamamaktadır. Yapılan bu işlem ve değişiklikler tamamen belgeli olup hem sistemde hem de arşivlerde kayıt altında tutulmaktadır. Özel Halk Otobüsçüleri Odası tarafından yapılan ve bazı basın organlarında yer alan elektronik bilet sistemi ile serbest Eskart kullanımına ilişkin (seçim yatırımı olarak binlerce serbest kart dağıttılar) şeklindeki açıklamalar tamamen yalan ve kamuoyunu yanıltıcı beyanlardır.

Kimlikli bir Eskart'ın usulsüz kullanılması sonucunda el konulması durumunda el koyan görevli memur, şoför veya güvenlik personeli tarafından idareye teslim edilmemesi ayrıca idari açıdan kural ihlali ve suçtur. Özel Halk Otobüsçüleri Odası'nın iddialarında dile getirdiği hesaplarımıza ulaşamıyoruz ya da taşıdığımız yolcuları göremiyoruz gibi ifadeler gerçek dışıdır. Otobüslerin taşıdığı yolcu sayısı ve hak edişleri ayrıntılı biçimde, düzenli olarak halk otobüsçüleri odasına iletilmekte ve hak edişleri özel halk otobüsleri odasının onayıyla hak sahiplerine dağıtılmaktadır.'

(CY-ÜNS) - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir Büyükşehir Belediyesi: - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement