Eskişehir'da "Bilgi İşlem ve Noterlik Uygulamaları" Konulu Sempozyum Hazırlıkları - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'da "Bilgi İşlem ve Noterlik Uygulamaları" Konulu Sempozyum Hazırlıkları

Eskişehir\'da "Bilgi İşlem ve Noterlik Uygulamaları" Konulu Sempozyum Hazırlıkları

Eskişehir Noter Odası 28 Şubat’ta başlayacak ve 2 gün sürecek olan “Bilgi İşlem ve Noterlik Uygulamaları” konulu bir sempozyum düzenliyor.

26.02.2015 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Noter Odası 28 Şubat'ta başlayacak ve 2 gün sürecek olan "Bilgi İşlem ve Noterlik Uygulamaları" konulu bir sempozyum düzenliyor.

Türkiye'deki bütün noterlere açık sempozyuma il dışından 150 noterin gelmesi bekleniyor. Eskişehir Noter Odası Başkanı Gülten Başol, noterlik kurumunun Sümer'lerden bu yana toplum içinde hep var olmuş tarihi bir meslek olduğunu söyledi. Bunun insan ilişkilerinin getirdiği bir zorunluluk olduğunu vurgulayan Başol, "İnsan ilişkilerinde ticari ve hukuki güvenliği sağlamak, aralarındaki anlaşmazlıkları önlemek, işlemleri belgelendirmek, tarafsız, güvenilir, hukuk ilkelerine bağlı ve kişilerin gerçek iradelerini tespit eden Notere her zaman ihtiyaç vardır" dedi.

Ağır sorumlulukları yüklenmiş bir kurumun, teknolojinin getirdiği yeniliklerden de yararlanması, günün koşullarına uyum sağlamasının zorunlu olduğunu belirten Eskişehir Noter Odası Başkanı Gülten Başol, son 10 yılda noterlerin teknik alt yapıları için ciddi yatırımlar yaptıklarını ifade etti.

Sempozyumda, Prof. Dr. Süha Tanrıver'i oturum başkanlığı yaptığı oturumda Prof. Dr. Tanrıver 'Geçmişten Geleceğe Noterlik', Prof. Dr. Mustafa Alkan 'Noterlik uygulamalarında bilişim teknolojileri', TNBBIM Yazılım Proje yöneticisi B. Şafak Ocak, 'NBS de güncel pratik bilgi paylaşımı' konularını anlatacak.

Sempozyum sonrasında konuklara Eskişehir'i tanıtıcı bir gezi düzenlenecek. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'da 'Bilgi İşlem ve Noterlik Uygulamaları' Konulu Sempozyum Hazırlıkları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement