Eskisehir'de 132 Bin Öğrenci Karne Heyecanı Yaşayacak - Son Dakika
Yerel

Eskisehir'de 132 Bin Öğrenci Karne Heyecanı Yaşayacak

Eskisehir\'de 132 Bin Öğrenci Karne Heyecanı Yaşayacak

Eskişehir’de 1. yarıyıl tatilinin bitmesinin ardından 132 bin 39 öğrenci karne heyecanı yaşayacak.

22.01.2015 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de 1. yarıyıl tatilinin bitmesinin ardından 132 bin 39 öğrenci karne heyecanı yaşayacak.

2014-2015 eğitim öğretim yılının birinci yarıyılını tamamlayan kent genelindeki toplam 413 okuldan 132 bin 39 ilkokul, ortaokul ve lise öğrenci karnelerini alarak 15 günlük bir tatil dönemine girecekler.

Özellikle temel eğitim öğrencilerinin karnelerdeki notlarıyla değerlendirilmemesi gerektiğini ifade eden Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, temel eğitim öğrencilerinin bir takım davranışları bu dönemde kazandıklarını belirtti. Özen, "Temel eğitim dönemi, öğrencilerinin temel bir takım davranışları kazandıkları, okuma yazma, temel matematik becerileri, vatandaşlık becerileri ve davranış becerilerini kazandıkları bir dönemdir. Dolayısıyla bu dönemde okuyan öğrencilerimizin karnelerindeki başarıyla ya da başarısızlıkla asla nitelendirilmemesi gerekiyor" dedi.

"ORTAÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ TATİLİ DİNLENEREK DEĞERLENDİRSİNLER"

Ortaöğretim öğrencilerinin zorlu bir dönemden geçtiklerini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, sınav döneminde olan öğrencilerin tatilde kendilerini zorlamamaları gerektiğini dile getirdi. Özen konuşmasına şöyle devam etti:

"Ortaöğretimdeki öğrencilerin de üniversiteye hazırlayıcı bir süreç içerisinde olduğunu dikkate aldığımızda öğrencilerimizin bu 15 günlük süreyi dinlenerek geçirmelerini arzu ediyoruz. Öğrencilerimiz 15 günlük süre zarfında asla birinci yarıyılın eksik kalan konularını tamamlamak, ikinci yarıyıla hazırlamak gibi hızlandırıcı eğitim ve kampların içerisine girmeye zorlamasınlar. Onun yerine öğrencilerimiz dinlenerek, kitap okuyarak, yapmaktan hoşlandıkları işlerle uğraşarak vücut ve zihin yorgunluklarından kurtulmak üzere bu tatili değerlendirsinler."

"BİLGİ EKSİKLİKLERİ TAMAMLANABİLİR"

Velilerden çocuklarını karne üzerinde yazan notlarla değerlendirmemesi gerektiğini aktaran Özen, çocukların kalıcı olduklarını belirtti. Özen, "Rakamlar değişkendir ama çocuklarımız kalıcıdır. Önemli olan onların iyi bir vatandaş olmak için kazandıkları bilgiler, iyi bir vatandaş olmak için edinmiş oldukları kazanımlar daha önemlidir. Bizim için değerli olan budur. Bilgi eksiklikleri mutlaka tamamlanabilir. Kurslarla tamamlanabilir, takviye edici çalışmalarla bunlar giderilebilir. Okulların açtığı kurslarla tamamlanabilir. Öğrencimizin gayretiyle eksiklikler tamamlanabilir. Ama moral bozukluklarını gidermek daha zordur. Psikolojik yıkımları gidermek daha zordur. O nedenle asla yargılayıcı değil, destekleyici bir tavır içerisinde ailelerimizin çocuklarımızı kucaklamalarını ve onlara anlayış göstermelerini bekliyoruz. Bizim bakış açımız budur" diye konuştu.

VALİLİK KİTAP DAĞITACAK

Karne dağıtım esnasında öğrencilere tatili faydalı değerlendirmeleri için valiliğin kitap dağıtacağını vurgulayan Necmi Özen şöyle konuştu:

"Tatil sürecinde sayın valimiz ve ilçe kaymakamlarımız öğrencilerimizin dinlenme sürecinde aynı zamanda zihni beslenmelerini sağlamak amacıyla çok sayıda kitap temin edecek. Okullarımızda öğrencilerimizde ilçe kaymakamlarımız tarafından hem başarılarının ödüllendirilmesi hem de boş vakitlerini çok anlamlı bir faaliyetle değerlendirmesi açısından öğrencilerimize kitaplar hediye edilecek. Sayın valimizin 3 bin 500 civarı öğretmen ve öğrencilerimize hediye edilecek kitabı var. İlçe kaymakamlarımız da buna benzer binlerle ifade edilen sayılarda hediye edilecek kitapları var. Velilerimiz de aynı şekilde ödüllendirmelerini kitapla yapsınlar. Çocuklarımızın dinlenme süreci içerisinde kitap okuyarak da dinlenmenin gerçekleşebileceğini yaşayarak öğrenmelerini sağlasınlar."

"İKİNCİ YARIYILI BAKANIMIZLA AÇMAYI PLANLIYORUZ"

İkinci yarıyılın 9 Şubat tarihinde başlayacağını bildiren Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, yeni dönemi Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile açacaklarını söyledi. Özen, "Eğer herhangi bir aksama, eksiklik olmazsa ikinci yarıyılı Eskişehir'de bakanımızla açmayı planlıyoruz. Kendilerinin de programları uyarsa böyle bir planımız var. 9 Şubattan 12 Hazirana kadar geçen dönem içerisinde öğrencilerimiz eğitim öğretim hayatlarına devam edecekler. Ben öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için yarıyıl tatilinin dinlendirici bir zaman olarak geçmesini arzu ediyorum ve hayırlı olmasını diliyorum" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskisehir'de 132 Bin Öğrenci Karne Heyecanı Yaşayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement