Eskişehir'de '14 Aralık Operasyonu': Stv'nın Yapımcısı ve Yönetmeni Gözaltında (2) - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de '14 Aralık Operasyonu': Stv'nın Yapımcısı ve Yönetmeni Gözaltında (2)

Eskişehir\'de \'14 Aralık Operasyonu\': Stv\'nın Yapımcısı ve Yönetmeni Gözaltında (2)

Avukat KONUŞTU STV'de yayınlanan 'Sungurlar' dizi filminin yapımcısı Salih Asan ile yönetmen Engin Koç'un Eskişehir'de gözaltına alınıp İstanbul'a götürmeleri ardından avukat Turgay Balaban ile Salih Asan'ın eşi Şengül Asan açıklamada bulundu.

14.12.2014 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avukat KONUŞTU

STV'de yayınlanan 'Sungurlar' dizi filminin yapımcısı Salih Asan ile yönetmen Engin Koç'un Eskişehir'de gözaltına alınıp İstanbul'a götürmeleri ardından avukat Turgay Balaban ile Salih Asan'ın eşi Şengül Asan açıklamada bulundu. Eskişehir Barosu avukatlarından Turgay Balaban Emniyet Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada, yapımcı Salih Asan ve yönetmen Engin Koç'un dizi film çekimleri için bulundukları Eskişehir'deki evlerinden sabah erken saatlerden gözaltına alındıklarını söyledi. Asan şöyle konuştu:

"Bugün Eskişehir'de saat 06.00'da Samanyolu TV'de yayınlanan eski ismi 'Şefkattepe' yeni ismi 'Sungurlar' dizisini yönetmen ve yapımcısı yapımcı Salih Asan ile yönetmen Engin Koç gözaltına alındı. Türkiye tarihinde belki de ilk defa çekilen bir diziden dolayı yönetmenin gözaltına alındığı gördük. Sanıyorum oyuncak silahlarla dizi filmi çekmek suç olsa gerek. Bu bir gözaltı değildir 17 ve 25 Aralık operasyonlarını belki unutturmak amacıyla yapılan bir operasyondur, içi boştur. Kesinlikle müvekkillerimin beraat edeceklerini düşünüyorum. Sadece bu süreci siyasal iktidar rahat bir şekilde halkın üzerine baskı kurarak sindirme amacı taşımaktadır. Yani bir gözaltı değildir gözdağı operasyonu olduğunu düşünüyoruz. Müvekkillerimin başları diktir seslerini kısmamıştır."

Yapımcı Salih Asan'ın eşi Şengül Asan da kendilerinin Sungurlar dizisi çekimi için yaklaşık 3 aydan bu yana Eskişehir'de olduklarını söyledi. Saat 06.00 sıralarında polislerin evlerine gelerek eşi Salih Asan'ı gözaltına aldıklarını anlatan Şengül Asan şunları söyledi:

BİZ HAZIR BEKLİYORDUK

"Sabah ezan okunurken geldiler. Gözaltı kararını okuttular. Eşi olduğum için bana bilgi verdiler. Polis arkadaşlar sağ olsunlar güzel davrandılar. 06.00'da gelip 06.50'de evden çıktılar. Namazını kıldı, çantası zaten akşamdan hazırdı. Önce sağlık kontrolü için Yunusemre Devlet Hastanesi'ne götürdüler. Sağlık kontrolünden sonra da emniyete getirildi. İstanbul'a sevk edileceğini söylediler. Suçlamayı tam ayrıntılı olarak bilmiyorum. Terörle Mücadele Şubesi olarak alacaklarını söylediler. Eşim 'Sungurlar' dizisinin yapımcısı. Çekimleri Eskişehir'de yapılıyordu. Yönetmenimiz Engin Koç da gözaltına alındı. Bildiğim kadarıyla Eskişehir'den iki kişi var. İnternetten, Twitter'dan okumuştuk isim listesinde vardı. İsmini de yanlış yazmışlardı. Eşim bana esprili şekilde 'Bir harfle kaçırmam bu şansı inşallah' demişti. Biz hazır bekliyorduk zaten."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de '14 Aralık Operasyonu': Stv'nın Yapımcısı ve Yönetmeni Gözaltında (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement