Eskişehir'de Ahşap Heykel Festivali - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de Ahşap Heykel Festivali

Eskişehir\'de Ahşap Heykel Festivali

Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi'nin 20- 29 Mayıs tarihleri arasında düzenlediği 'Uluslararası Ahşap Heykel Festivali' başladı.

20.05.2016 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi'nin 20- 29 Mayıs tarihleri arasında düzenlediği 'Uluslararası Ahşap Heykel Festivali' başladı.

Ahşap Heykel Festivali'nin başlaması nedeniyle Odunpazarı Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile çok sayıda kişi katıldı. Kazım Kurt yaptığı konuşmada bu yıl ikincisini düzenledikleri festivalle yeşile ve ağaca dikkat çekmek istediklerini söyledi. Kent merkezinde ağaçlandırma çalışması yaptıklarını da anlatan Kazım Kurt, "Sadece ağacı dikmek yeterli değil. Ağacı, hem ekonomiye hem kültüre hem de sanata katılımını da gerçekleştirmek lazım. Bunun için bu festivalleri uyguluyoruz. Sanatçılarımız vatandaşların gözlerinin önünde canlı olarak eserlerini yapacaklar" dedi.

ODUNPAZARI YENİ BİR SANAT YUVASI

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği 'Pişmiş Toprak Sempozyumu'nun, Odunpazarı Belediyesi'nin de 'Ahşap Heykel Festivali'nin kente önemli katkı sağladığını söyledi. Büyükerşen şöyle konuştu:

"Odun sadece yakılacak meta olmaktan çıkmıştır. Festival kapsamında yapılan birbirinden güzel eserler şehrimizi süsleyecektir. Heykel sanatının en güzel malzemelerinden birisi de ağaçtır. Odunpazarı yeni bir sanat yuvası haline gelmektedir. Bizim kütük deyip attığımız ya da yaktığımız ağaçlardan insanların nasıl emek ve göz nuru vererek neler yapabildiğinin örneklerini göreceğiz."

Bu yılki festivale aralarında Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Güney Kore ve Gürcistan'dan gelenlerin de bulunduğu 50'den fazla ahşap sanatçısı katılacak.

- Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de Ahşap Heykel Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement