Eskişehir'de Esbot Kuyruğu - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de Esbot Kuyruğu

Eskişehir\'de Esbot Kuyruğu

Eskişehir turizmine önemli ölçüde katkı sağlayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Bot’ları (ESBOT) için tur sırası bekleyen insanlar, metrelerce kuyruk oluşturdu.

07.05.2016 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir turizmine önemli ölçüde katkı sağlayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Bot'ları (ESBOT) için tur sırası bekleyen insanlar, metrelerce kuyruk oluşturdu.

Yerel ve şehir dışından gelen insanlar tarafından yoğun talep gören ayrıca Eskişehir tanıtımında da sık sık yer alan Esbotlar, tur için gelen vatandaşların akınına uğradı. Özellikle Eskişehir'de faaliyet gösteren tur şirketleri eşliğinde şehir dışından gelen insanlar, Porsuk Çayı turu atmak için sıraya girince metrelerce kuyruk meydana geldi. Bolu, Sakarya, İzmir ve İstanbul gibi farklı illerden tur otobüsleri aracılığıyla gelen kişilerin ilk durağı Köprübaşı iskelesinde demirleyen Esbot'larla Porsuk Çayı turu oluyor. Eskişehir gezisine gelen insanlar, 20 kişilik gruplar halinde bindikleri botlarda, bilet fiyatı 3,5 liraya yaklaşık 15 dakika hem çayın hem de şehir merkezinin keyfini çıkarıyor.

"DİĞER ŞEHİRLERE GÖRE GÜVENLİ OLMASI EN BÜYÜK ETKEN"

Eskişehir'de meydana gelen tur yoğunluğu hakkında bilgi veren turizm seyahat acentası sorumlusu Emre Dallı, denizi olmayan bir şehirde tekne turu organize ettiklerini ifade etti. Dallı, "Eskişehir son yıllarda olduğu gibi bu yıl da popüler bir şehir. Öğrenci grupları, yetişkin gruplar, toplantılar, buluşmalar hep Eskişehir'de yapılıyor. Bunun nedeni Anadolu'nun ortasında olması, kolay ulaşılabilir olması ve diğer şehirlere göre güvenli olması bunda en büyük etken diyebiliriz. Turizmin en çok zarar gördüğü, durma noktasına geldiği bu kötü günlerde şehirde olay olmaması ve genç nüfusun yoğun olması Eskişehir'i tercih sebebi yapıyor" ifadelerini kullandı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de Esbot Kuyruğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement