Eskişehir'de "Genç Tüketici Hakları Zirvesi" - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de "Genç Tüketici Hakları Zirvesi"

Eskişehir Tüketiciler Derneği tarafından hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen "Genç Tüketici Hakları Zirvesi" projesi kapsamında 74 ilden yaklaşık 100 katılımcı Eskişehir'de bir araya geldi.

28.05.2015 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Tüketiciler Derneği tarafından hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen "Genç Tüketici Hakları Zirvesi" projesi kapsamında 74 ilden yaklaşık 100 katılımcı Eskişehir'de bir araya geldi.

Öğretmenevi Çok Amaçlı Salonda düzenlenen zirvede konuşma yapan Eskişehir Tüketiciler Derneği Başkanı Hasan Atak, 1995 yılından bu yana tüketici hakları konusunda yerel ve ulusal düzeyde hak temelli yasal çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Tüketim mallarının üretimi, dağıtımı ve tüketicilere hizmet vermekle uğraşanların yüksek ahlaki davranışta bulunmalarını teşvik edecek farkındalık çalışmaları yürüttüklerini belirten Atak, şunları kaydetti:

"İlimiz özelinde yaptığımız başarılı çalışmaları Tüketici Dernekleri Federasyonu ile de ülkemiz genelinde değer yaratarak devam ettirmekteyiz. Bu vizyon projemizden de feyz alarak uluslararası süreçlerle de güçlenecek diye umut ediyor, bu bağlamda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zirve çıktıları hem ilimizde hem de TBMM ve Bakanlıklar düzeyinde kamu ve sivil toplum liderleriyle paylaşılacaktır."

Atak, illerde "Her Tüketici Hakem Heyetine Bir Genç" kampanyası başlatılacağını belirtti.

Proje, gençler için olumlu sosyal çevreler oluşturarak ufuklarını açacak, gençlerin haklarını arama doğrultusunda farkındalığını arttıracak, tüketici haklarını öğrenmenin gerekliliğinin anlatacak, tüketici sorunlarında çözüm adımlarını anlama ve uygulama konusunda gençlerin yeteneklerini geliştirecek, çözüm odaklı politikalar oluşturulmasında temel adımları öğretecek.

Ayrıca proje kapsamında tüketim yoğunluğunda geniş potansiyele sahip genç tüketicilerin, tüketici hakları çerçevesinde ve hukuki zeminde oluşturulan heyet veya komisyonlarda temsil edilebilirliklerini güçlendirmek hedefleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de 'Genç Tüketici Hakları Zirvesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement