Eskişehir'de Hasan Ali Yücel Konferansı - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de Hasan Ali Yücel Konferansı

Eskişehir\'de Hasan Ali Yücel Konferansı

Eskişehir Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği (YKKED) ve Eskişehir Eğitim-İş Sendikası’nın ortaklaşa düzenlediği, eğitimci “Hasan Ali Yücel” ile ilgili konferans, Turgut Özakman Sahnesi Ergun Orbay Salonu’nda düzenlendi.

25.02.2015 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği (YKKED) ve Eskişehir Eğitim-İş Sendikası'nın ortaklaşa düzenlediği, eğitimci "Hasan Ali Yücel" ile ilgili konferans, Turgut Özakman Sahnesi Ergun Orbay Salonu'nda düzenlendi.

Konferans etkinliğinin açılış konuşmasını, YKKED Eskişehir Şubesi Başkanı Ayhan Türkseven yaptı. Konuşmasında, Hasan Ali Yücel'in kendini sürekli olarak kendini geliştirmek için çaba gösterdiğini ifade eden Türkseven; "Unutulmaz Milli Eğitim Bakanlarımızdan Hasan Ali Yücel, aramızdan ayrılışının 54. yılında acıyla, üzüntüyle ama derin bir saygı ve şükranla tekrar anıyoruz. Onların gerçekleştirdiklerinin yeterince bilinmesi, hiç kuşkusuz bu günlerin kavranmasına yardımcı olacaktır" dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise yaptığı konuşmada, "Bugünkü eğitim sistemimizin içinde bulunduğu durum düşünüldüğünde, yoktan var edilen bir eğitim sisteminin anlamı, daha da önemini hissettiriyor" ifadelerini kullandı.

Panelde konuşmacı olarak görev yapan, YKKED Başkan Yardımcısı İlyas Küçükcan ve Eğitim - İş Onursal Başkanı Niyazi Altunya, değişik yönleri ile Hasan Ali Yücel'i anlatarak, ona duyulan hayranlık ve minnet duygusunu bir kez daha arttırdı. Panelde Hasan Ali Yücel'in, Köy Enstitülerini kurarak, kırsalda yaşayanların eğitimi ve kalkınmasında oynadığı rolün yanı sıra, eğitimde gerçekleştirdiği reformlar anlatıldı. Konuşmacılar, mühendislik okulunda dönüştürdüğü, dünya klasiklerinin Türkçe'ye çevrilmesini sağladığını, Türk kültür yaşamına verdiği katkıyla eğitim sistemine kazandırdıklarını anlatarak Hasan Ali Yücel'i tanıttı.

Programın sonunda gerçekleştirilen ve Atatürk Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerince sunulan müzik dinletisinde, "Ankara'nın Taşına Bak Gözlerimin Yaşına Bak ve Uyan Uyan Gazi Kemal" türküsü, izleyicilerin katılımıyla hep birlikte söylenerek, program etkinliği son buldu.

Konferans etkinliği, Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Jale Nur Süllü ve kalabalık bir izleyicinin katılımıyla gerçekleşti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de Hasan Ali Yücel Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement