Eskişehir'de "Hocalı Soykırımı ve Karabağ Meselesi" Konulu Konferans Düzenlenecek - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de "Hocalı Soykırımı ve Karabağ Meselesi" Konulu Konferans Düzenlenecek

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği tarafından 19 Şubat tarihinde "Hocalı Soykırımı ve Karabağ meselesi" konulu konferans düzenlenecek.

06.02.2016 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği tarafından 19 Şubat tarihinde "Hocalı Soykırımı ve Karabağ meselesi" konulu konferans düzenlenecek.

Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Cavit Aydın düzenlediği basın toplantısında, dernek olarak faaliyetlerine 2010 yılında başladıklarını söyledi.

Şimdiye kadar birçok etkinlik düzenlediklerini belirten Aydın, şunları söyledi:

"Azerbaycan'ın her acısını Kanlı Ocak, Hocalı Soykırımı önemli etkinliklerde de şehitlerimizi anmak Karabağ meselemizi gündeme getiriyoruz. 26 Şubat Hocalı soykırımı şehitleri 24 yıl önce Dağlık Karabağ bölgesini Ermeniler tarafından işgal etilişini ve Hocalı Soykırımını gerçekleştiridiğini tüm Dünya biliyor. 19 Şubat'ta ise Azerbaycan Miletvekili Ganire Paşayeva'nın katılımıyla "Hocalı Soykırımı ve Karabağ meselesi" konulu bir konferans düzenliyoruz. Tepebaşı Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek konferansa tüm Eskişehir halkını davet ediyoruz."

Aydın ayrıca dernek faaliyetleri ve Azerbaycan'ın tanıtımını daha iyi yapabilmeleri için yetkililerden kendilerine Odunpazarı bölgesinde bir ev tahsis etmelerini istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de 'Hocalı Soykırımı ve Karabağ Meselesi' Konulu Konferans Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement