Eskişehir'de Hrant Dink Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de Hrant Dink Yürüyüşü

Eskişehir\'de Hrant Dink Yürüyüşü

Eskişehir'de yaklaşık 150 kişi, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinin 8'inci yılında yürüyüş yaptı.

19.01.2015 19:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de yaklaşık 150 kişi, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinin 8'inci yılında yürüyüş yaptı. Kalabalık 'Özgür basın susturulamaz' şeklinde slogan attı.

Akşam saatlerinde İsmet İnönü Caddesi'ndeki Kanatlı Alışveriş Merkezi önünde toplanan Emek ve Demokrasi güçleri üyeleri, Hrant Dink fotoğrafının bulunduğu ve 'Buradayız Ahparig' yazılı pankart açıp yürüyüşe geçti. Gruptakiler sık sık 'Faşizme inat kardeşimsin Hrant', 'Yaşasın halkların kardeşliği', 'Katiller halka hesap verecek', 'Özgür basın susturulamaz', 'Hepimiz Hrant'ın hepimiz Ermeniyiz' ve 'Faşizme karşı omuz omuza' diye sloganlar atarak Porsuk Bulvarı'na kadar yürüdü.

Yürüyüş sonunda basın açıklaması yapan KESK Dönem Sözcüsü Yalçın Mutlu, "Bugün gazeteci yazar, sosyalist aydın Hrant Dink'i bu toprakların evladını kaybedişimizin sekizinci yılı. Bugün Hrant Dink cinayetinin örtülmesinin, delillerinin karatılmasının, katillerinin korunup kollanmasının, cinayet sorumlularının gizlenmesinin, mahkeme adına müsamere yapılmasının sekizinci yılı. Sekiz yıl boyunca Hrant Dink'i hedef gösterenler gerçek bir soruşturmanın ve yargılanmanın yapılmasını engelleyenler, cinayete göz yumanlar, geçmişte olduğu gibi hep iktidardaydılar" dedi. Konuşmanın ardından çeşitli sloganlar atan kalabalık daha sonra dağıldı.

- Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de Hrant Dink Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement