Eskişehir'de 'İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nı Protesto Eden 200 Kişi Valiliğe Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de 'İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nı Protesto Eden 200 Kişi Valiliğe Yürüdü

Eskişehir\'de \'İç Güvenlik Yasa Tasarısı\'nı Protesto Eden 200 Kişi Valiliğe Yürüdü

Eskişehir'de Emek ve Demokrasi Güçleri üyesi yaklaşık 200 kişi, yürüyüş yaparak 'İç Güvenlik Yasa Tasarısı'na tepki gösterdi.

28.02.2015 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de Emek ve Demokrasi Güçleri üyesi yaklaşık 200 kişi, yürüyüş yaparak 'İç Güvenlik Yasa Tasarısı'na tepki gösterdi.

Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki Espark Alışveriş Merkezi önünde toplanan grup 'İç Güvenlik Yasası, Sıkıyönetim Yasasıdır. Geri Çekilsin' yazı pankart açıp Valiliğe doğru yürüyüşe geçti. Polis, eylemcilerin Valilik önüne gelmemesi için Vilayet Meydanı çevresini bariyerlerle kapadı. Çok sayıda çevik kuvvet polisi de bariyerlerin arkasında görev aldı. Yağmur altında çeşitli sloganlar atarak gelen grup, polis bariyerleri nedeniyle Valilik önüne gidemedi.

Yürüyüşe katılanlar, Valilik karşısındaki Belediye Tramvay Durağı yanında basın açıklaması yaptı. Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını Sağlık Emekçileri Sendikası (SEK) Şube Başkanı Yalçın Mutlu okudu. Mutlu şunları söyledi:

"İç Güvenlik Yasa Tasarısı TBMM'ne geldi, bir kısmı kabul edildi. Cumhurbaşkanı yasa çıkmadan onaylayacağını ifade etmektedir. Daha meclisten çıkmayan, ne olduğu belli olmayan bir yasa nasıl onaylanır. Bundan, halkın değil cumhurun yasası olduğu anlaşılmaktadır. Bu yasa uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırıdır."

Konuşmaların ardından çeşitli sloganlar atan kalabalık daha sonra dağıldı.

- Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de 'İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nı Protesto Eden 200 Kişi Valiliğe Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement