Eskişehir'de İsrail Protestosu - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de İsrail Protestosu

Eskişehir\'de İsrail Protestosu

Eskişehir'de cuma namazı çıkışında cami avlusunda toplanan bir grup, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını protesto etti.

04.07.2014 16:05  Güncelleme: 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de cuma namazı çıkışında cami avlusunda toplanan bir grup, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını protesto etti.

Anadolu Gençlik Derneği üyesi yaklaşık 100 kişi cuma namazı sonrasında Reşadiye Camii avlusunda toplandı. Tekbir getiren grup sık sık 'Kahrolsun İsrail' ve 'Müslümanlar kardeştir' şeklinde slogan attı. Basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Mehmet Eren, herkesin barış içerisinde yaşama hakkı olduğunu söyleyerek şöyle dedi:

"Müslüman olsun ya da olmasın tüm insanlığın hakkın üstün tutulduğu ve adil bir düzene dayanan yeni bir dünyanın kurulmasına ihtiyacı vardır. Bunun yolu Şii-Sünni, Türk-Kürt, Arap-Fars çatışmasından değil, ırkçı emperyalizme, faize dayalı küresel sömürü sistemine, insanların temel hak ve hukuklarının ihlallerine karşı topyekun yapılacak bir mücadeleden geçmektir. Biz bu ırkçı, terörist devlet, siyonist İsrail'i kınıyor ve lanetliyoruz. Şunu herkes bilmeli ki siyonizm tüm insanlığa yönetilmiş bir tehdittir. Müslümanlar, siyonizmin ve siyonist İsrail'in tuzaklarına düşmemelidir. Hangi renkten ve ırktan olursa olsun bütün Müslümanlar kardeştir. Hangi renk ve ırktan olursa olsun barış ortamında yaşayabilmek her insanın hakkıdır."

Yapılan konuşmanın ardından gruptakiler İsrail'de yaşanan olaylarda ölenler için dua etti, daha sonra dağıldı. - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de İsrail Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement