Eskişehir'de İyi Tarım Uygulaması - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de İyi Tarım Uygulaması

Eskişehir\'de İyi Tarım Uygulaması

Eskişehir İl Gıda ve Tarım Hayvanlık Müdürlüğü’nün, İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında 9 üreticiye sertifikaları düzenlenen tören ile verildi.

09.12.2015 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir İl Gıda ve Tarım Hayvanlık Müdürlüğü'nün, İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında 9 üreticiye sertifikaları düzenlenen tören ile verildi.

Düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih Söğüt, Seyitgazi Kaymakamı Ertuğrul Avcı, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bokurt, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Kızılinler, Ziraat Odası başkanları, ilçelerden gelen çiftçiler ile İl Müdürlüğü personeli katıldı.

ÜRETİM ARTTI, GÜVENİLİR GIDA SORUNU BAŞLADI

Sinevizyon gösterisiyle başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih Söğüt, nüfus artışı ile beraber artan ihtiyaçların karşılanması amacıyla yüksek verim alınmasının zorunluluk haline geldiğini belirtti. Kullanılan kimyevi gübre ve ilaçlar ile verim artışı sağlanmasına karşın üretilen ürünlerde kimyasal artık ve güvenilir gıda arzında sorunlar baş gösterdiğini söyleyen Söğüt, "Bunun üzerine kimyasalsız yani organik veya kontrollü yetiştiricilik İyi Tarım Uygulamaları gıda güvenliği açısından ön plana çıkmıştır" dedi.

Eskişehir'in, Türkiye genelinde İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesini uygulayan 25 ilden biri olduğunu belirten Mehmet Salih Söğüt, konuşmasını şöyle sürdürdü;

31 İYİ TARIM YAPAN ÜRETİCİYE ULAŞILDI

"İlimizde 2009 yılında 1 üretici ile başlanan çalışmalar 2015 yılı itibariyle 31 üreticiye ulaşmıştır. Bugün 900 dekar sebze, bin 155 dekar meyve, 848 dekar tarla, 2,9 milyon kanatlı yetiştiriciliğinde İyi Tarım uygulanmaktadır. Proje kapsamında üretim sürecinde çevre ve insan sağlığının korunması ve çalışanların refahını sağlayacak tedbirlerin alınması, izlenebilirliği sağlayacak kayıt tutma yeterliliklerinin oluşmasına çalışılmaktadır."

Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü ise konuşmasında, "Devletimiz, hükümetimiz çok ciddi oranda hem maddi katkı sağlamakta hem teknik destek sağlamakta hem de bu tip ürün yetiştiren çiftçilerimizin ürünleri piyasada diğerlerinkinden çok daha yüksek fiyatlara satılmaktadır. Ben öncelikle şuanda iyi tarım ürünleri üretmeye başlayan çiftçilerimizi kutluyorum. Tabii ki diğer çiftçilerimizin de bunları örnek alarak farklı alanlarda bu tip çalışmalar yapmalarını bekliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından belge almaya hak kazanmış 9 çiftçiye belgeleri verildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de İyi Tarım Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement