Eskişehir'de Kadın Çiftçilere Sertifika Verildi - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de Kadın Çiftçilere Sertifika Verildi

Eskişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Ziraat Odaları Birliği tarafından düzenlenen "Kadın Çiftçi Eğitimi"ne katılan 240 kadın çiftçiye sertifika verildi.

14.06.2015 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Ziraat Odaları Birliği tarafından düzenlenen "Kadın Çiftçi Eğitimi"ne katılan 240 kadın çiftçiye sertifika verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Söğüt, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de çalışma yaşamında özellikle ele alınması gereken grupların başında tarımda çalışan kadınların geldiğini bildirdi.

Kadınların tarımsal işlerde üreten, değerlendiren, pazarlayan, ev içi rolleri açısından da önemli yere sahip olduğunu vurgulayan Sögüt, şunları kaydetti:

"Ülkemizde esas işi tarımsal faaliyet olup ikinci işi olmayan çiftçi kadınların oranı yüzde 47.2'dir. Amacımız, kırsalda yaşayan kadınlarımıza üretimin her aşamasında katılma bilinci vermek, karar verme ve uygulama konusunda etkinliğe sahip olma yeteneği kazandırmaktır. Böylelikle kadın çiftçilerimizin bilinçlenip güçlenmesi demek, kırsal kalkınma demek olacaktır. Bu amaçla, Bakanlığımız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Biriliği arasında 'Kadın Çiftçi Eğitimi' işbirliği protokolü imzalanmıştır. Sivrihisar, Günyüzü, Beylikova, Çifteler, Odunpazarı, İnönü ve Mahmudiye ilçelerimizde bu eğitimler yapılmış ve toplam 240 kadın çiftçimiz eğitilmiştir."

Törene, Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkan Yardımcısı Nejat Gamzeli, Beylikova Kaymakamı Selçuk Haskırış ve daire müdürleri ile çok sayıda çiftçi katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de Kadın Çiftçilere Sertifika Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement