Eskişehir'de Kar Yağışı Tarım Alanlarına Zarar Verdi - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de Kar Yağışı Tarım Alanlarına Zarar Verdi

Eskişehir\'de Kar Yağışı Tarım Alanlarına Zarar Verdi

Yağış nedeniyle 872 dekar örtü altı tarım alanının zarar gördüğü bildirildi.

06.01.2015 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de etkili olan kar yağışı nedeniyle Sarıcakaya, Mihalgazi, İnönü ve Tepebaşı ilçelerinde, 872 dekar örtü altı tarım alanının zarar gördüğü bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Salih Söğüt, yazılı açıklamasında, kentte 30-31 Aralık'ta il ve ilçelerde görevli teknik personelin, yoğun kar yağışı nedeniyle zarar tespiti yaptığını söyledi.

Çalışmalar sonucu dört ilçede zarar tespit edildiğini belirten Söğüt, "Ön tespit çalışmalarında Sarıcakaya, Mihalgazi, İnönü ve Tepebaşı'nda kar yağışı nedeniyle 445 çiftçiye ait 872 dekar örtü altı tarım alanında zarara neden olduğu tespit edildi" ifadesini kullandı.

Yoğun kar yağışına çiftçilerin hazırlıksız yakalandığını aktaran Söğüt, şunları kaydetti:

"Sarıcakaya ilçemizde 7 mahallede 103 çiftçimize ait serada 281 dekar alan, Mihalgazi ilçemizde 6 mahallede 316 çiftçimize ait serada 510 dekar alan, Tepebaşı ilçemizde 10 mahallede 25 çiftçimize ait serada 80 dekar alan ve İnönü ilçemizde 1 çiftçimize ait 1,5 dekarlık serada zarar gerçekleşti. Zarar gören çiftçilerimize 'geçmiş olsun' dileklerimizi sunuyor ve sıkıntılarını paylaşıyoruz. Mağduriyet yaşayan çiftçilerimizle ilgili olarak il müdürlüğümüzün, Bakanlığımızla konuyla ilgili bilgi alışverişi ve çalışmaları devam etmektedir." - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de Kar Yağışı Tarım Alanlarına Zarar Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement