Eskişehir'de "Medya Başarı Ödülleri" sahiplerini buldu - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de "Medya Başarı Ödülleri" sahiplerini buldu

Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Medya Başarı Ödülleri, sahiplerini buldu.

13.07.2014 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Medya Başarı Ödülleri, sahiplerini buldu.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı sponsorluğunda Haller Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen törende, haber dalında " Nasreddin Hoca'nın sandukası bulundu" başlıklı haberiyle, Anadolu Ajansı (AA) Eskişehir Bölge Müdürlüğü'nde görevli muhabir Deniz Açık, birinciliğe layık görüldü.

Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Genel Başkanı ve Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de İstanbul basınının tamamen holdinglerin, siyasilerin eline geçtiğini savundu.

Son yıllarda Anadolu'nun bir çok kentlerinde de gazetelerin gazeteci olmayan insanların eline geçmeye başladığını öne süren Karaca, " Gazeteler, 'gazeteci olmayan kişilerin eline geçmesin' demiyoruz. 'Geçsin' ama işinde, gücünde, siyasetinde, ihalelerde mesleği kullanmasın. Maalesef bu birçok ilde gelişerek devam ediyor o nedenle de basının gücü, Anadolu basınının gücü, paranın önüne geçemiyor. Maalesef bu son dönemlerde açık bir şekilde Türkiye'nin tüm illerinde görünmektedir. Bu basınımızın geleceği açısından son derece kötü bir durumdur" diye konuştu.

- "Meslek kuruluşu enflasyonu yaşıyoruz"

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) Genel Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu İstişare Kurulu Başkanı İbrahim Erdoğan da, "Meslekte temel sorunların en başında çok fazla bölünmüşlük ve parçalanmışlık var" dedi.

"Bu ülkede mesleğimizle ilgili adeta bir meslek kuruluşu enflasyonu yaşıyoruz" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Biliyorsunuz böl, parçala ve yönet konusu stratejik bir konudur. Bizim ülkemizde de ne yazık ki medyamız bölünmüş, parçalanmış ve her kafadan bir ses çıkar vaziyette. Mesleğimizin sorunlarının çözümü için öncelikle kendi gücümüzü ortaya koymalıyız. Bunun içinde birlik beraberlik içinde, yan yana, omuz omuza olmalıyız. Dolayısıyla sorunlarımızın üstünden ancak bu şekilde gelebiliriz."

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de "Türk Basın Müzesi" kurulması konusunda hazırlık yaptıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından ödül alan gazetecilere, ödülleri verildi.

AA muhabiri Açık ödülünü Eskişehir Vali Yardımcısı Günhan Yazar'ın elinden aldı.

Törene , Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Parti Meclis Üyesi Gaye Usluer, Gazeteciler Cemiyetlerinin başkanları, dernek yöneticileri ve basın mensupları katıldı.

- Ödüller

Basın ve yayın mensuplarının mesleki başarılarını ödüllendirmek amacıyla düzenlenen yarışmada, 2013 yılını kapsayan eserler arasında yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren isimler ve kurumları şu şekilde:

Haber dalında, Anadolu Ajansı'ndan Deniz Açık, Sakarya Gazetesi'nden Arif Anbar, Anadolu Gazetesi'nden Seda Uçar. Fotoğraf dalında, Sakarya Gazetesi'nden Kaan Özcan, Anadolu Gazetesi'nden Deniz Canoruç, İhlas Haber Ajansı'ndan Gülçin Özden. Sayfa düzeni dalında, Son Haber Gazetesi'nden Burcu Arda, Sakarya Gazetesi'nden Gülhan Ertaş, TV haber dalında ES TV'den Soner Yüksel, Kanal 3'den Kaan Akansu, TV Görüntü dalında ES TV'den Engin Kale, Kanal 3'ten Mert Ergenç, TV Program dalında Kanal 3'den Muharrem Esen.

Eskişehir\'de "Medya Başarı Ödülleri" sahiplerini buldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de 'Medya Başarı Ödülleri' sahiplerini buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Steam FPS Festivali Başladı: İndirimler ve Eğlence
    09:10 Steam FPS Festivali Başladı: İndirimler ve Eğlence

    Valve, Steam'de düzenlediği etkinliklerine devam ediyor. Steam FPS Festivali, Windows oyuncularına birbirinden eğlenceli birinci şahıs oyunlarını deneme ve yüzde 75'e varan indirimlerle kütüphanelerine eklemeleri fırsatı sunuyor. Festival kapsamında köklü yapımlardan bağımsız oyunlara kadar birçok seçenek bulunuyor. Ayrıca, indirimlerin yanı sıra yeni demolar da sunuluyor. Oyunları satın almadan önce deneyebilir ve uygun fiyatlı avantajlardan yararlanabilirsiniz.

  • Tecno'nun yeni nesil katlanabilir telefonları Phantom V Fold 2 5G ve Phantom V Flip 2 5G yakında çıkacak
    09:09 Tecno'nun yeni nesil katlanabilir telefonları Phantom V Fold 2 5G ve Phantom V Flip 2 5G yakında çıkacak

    Geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü uygun fiyatlı Phantom V Fold ve Phantom V Flip modelleriyle dikkat çeken Tecno, yeni nesil Phantom V Fold 2 5G ve Phantom V Flip 2 5G ile gündemde. Geekbench testlerinde iyi bir performans sergileyen cihazlar, gelecekteki ürünler için umut vaat ediyor. Detaylar haberimizde.

  • Google, Pixel 9 Pro Fold ile katlanabilir telefon pazarına giriş yapacak
    09:09 Google, Pixel 9 Pro Fold ile katlanabilir telefon pazarına giriş yapacak

    Google, önümüzdeki sonbaharda Pixel 9 ailesini görücüye çıkaracak. Yeni nesil katlanabilir modelin de bu seriyle birleşeceği iddia edildi. Buna göre Pixel Fold 2 modeli yerine, doğrudan Pixel 9 Pro Fold isimli katlanabilir cihaz sunacak. Bu da Pixel 9 ailesinde katlanabilir ekranlı bir versiyon olacağı anlamına geliyor.

  • Adobe, yapay zeka ile video üretimine yeni bir soluk getiriyor
    09:09 Adobe, yapay zeka ile video üretimine yeni bir soluk getiriyor

    Adobe, Premiere Pro video düzenleme süitine entegre edilecek yeni yapay zeka modeli ile video üretiminde çığır açmayı hedefliyor. Bu model, metin bazlı komutlar veya referans görseller kullanılarak sıfırdan video içerikleri oluşturabilecek ve nesne ekleme, nesne çıkarma ve generatif uzatma gibi özellikleri Premiere Pro'ya getirecek. Ayrıca, Adobe, deepfake teknolojilerinin kötüye kullanımını önlemek için Content Credentials adı verilen bir medya köken standartını da entegre edecek. Bu hamle, yapay zeka destekli içerik üretim araçlarının geleceği ve yaratıcı endüstriler üzerindeki etkisi açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

  • Ayvalık'ta lastik bottaki 42 düzensiz göçmen yakalandı
    09:06 Ayvalık'ta lastik bottaki 42 düzensiz göçmen yakalandı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde mobil radar tarafından tespit edilen ve Yunanistan'a yasa dışı yollarla geçmek isteyen lastik bottaki 42 düzensiz göçmen Sahil Güvenlik tarafından yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi yetkililerine teslim edildi.

  • Edirne'deki Okullarda Polis Denetimi
    09:05 Edirne'deki Okullarda Polis Denetimi

    Edirne merkez ve ilçelerindeki okulların çevresinde polis ekipleri tarafından denetim gerçekleştirildi. Denetimlerde öğrencilerin okullara kontrollü girişleri sağlandı ve şüpheli görülen kişiler GBT kontrolünden geçirildi. Ayrıca, okul çevresindeki iş yerleri, parklar ve metruk binalar da kontrol edildi. Denetimlerin eğitim öğretim yılı boyunca devam edeceği belirtildi.

  • Anka Haber Ajansı 16 Nisan Salı Gündemi
    09:02 Anka Haber Ajansı 16 Nisan Salı Gündemi

    Asaf Savaş Akat İktisat Ödül Töreni, siyasi partilerin grup toplantıları, İçişleri Bakanı'nın trafik verileri açıklaması, 1 Mayıs programı basın açıklaması, İzmir Gemi Söküm Koordinasyonu'nun basın açıklaması, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı, YRP Genel Başkan Yardımcısı'nın açıklamaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı yapılacak.

  • Van'ın bin 700 yıllık kilisesi ziyaretçilerini bekliyor
    09:00 Van'ın bin 700 yıllık kilisesi ziyaretçilerini bekliyor

    Van'ın Başkale ilçesinin İran sınırındaki Albayrak Mahallesi'nde bulunan bin 700 yıllık Aziz Bartholomeus Kilisesi, define avcıları tarafından tahrip edildiği için restore edilerek turizme kazandırılmasını bekliyor.

  • Kabine Erdoğan başkanlığında toplanıyor! Masadaki öncelikli gündem Orta Doğu'da yükselen gerilim
    08:57 Kabine Erdoğan başkanlığında toplanıyor! Masadaki öncelikli gündem Orta Doğu'da yükselen gerilim

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 1,5 aylık aranın ardından bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yoğun bir gündemle toplanıyor. Orta Doğu'da yükselen tansiyon ve Türkiye'nin bu konudaki diplomatik girişimleri toplantının öncelikli gündem maddelerinden olacak. Kabine toplantısında enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadele de ele alınacak.

  • Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi başkan yardımcısı olarak atadı
    08:52 Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi başkan yardımcısı olarak atadı

    Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirdi. Cebeci, Ertaş'ın seçim sürecinde yakın çalışma ekibinden olan bir isimdir.


Advertisement