Eskişehir'de Meteor Yağmuru Gözlemi - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de Meteor Yağmuru Gözlemi

Eskişehir\'de Meteor Yağmuru Gözlemi

Eskişehir Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından 4.’sü düzenlenen “Meteor Yağmuru Gözlemi” etkinliğine çok sayıda vatandaş katıldı.

13.08.2015 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından 4.'sü düzenlenen "Meteor Yağmuru Gözlemi" etkinliğine çok sayıda vatandaş katıldı.

Swift-Tuttle adı verilen kuyruklu yıldızın artıkları olan meteorları izlemek için Tepebaşı İlçesi'ne bağlı Yusuflar Mahallesi'ne vatandaşlar akın etti. Gök olayını izlemek için mahalle halkının yanı sıra civar mahallelerden de vatandaşlar gelerek gök olayına şahit oldu. Vatandaşlar yanlarında getirdikleri örtü-battaniye benzeri eşyaların üzerine yatarak dakikalarca gökyüzünü izledi. Kayan meteorları gören vatandaşlar gözlerini alamazken kaçıranlar ise bir sonraki parlamayı bekledi. Bazı vatandaşlar ise meteor gözlemlemeyi bırakıp ailesiyle beraber piknik yaptı. Vatandaşlar gözlem yaparken el feneri, ateş ve benzeri aydınlatıcı cisimleri yakmamaya özen gösterdi.

Eskişehir Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Tekeli, yaptığı açıklamada, "Yusuflar Mahallesi'nin yamaçlarında düzenlediğimiz etkinliğe yoğun bir katılım oldu. Şenliğimiz darbuka, saz, keman, ney grubu, desteğinde devam etti. Eskişehir Kültür Sanat Derneği, Bisiklet, dağ, doğa sporcuları ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı. Eskişehir yıldız yağmuruna doydu" dedi.

Gözlemleme şenliğine Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay da katılarak, etkinliğe düzenleyenlere teşekkür etti.

Meteor yağmuru en etkili olarak 20.00 ile 03.00 saatleri arasında görülüyor. Meteorların kayması tamamıyla gökyüzünün o anki durumundan ibaret. Meteorlar saate 59 kilometre hızla kayarak adete bir ışığı anımsatıyor. 12 Ağustos Salı günü gözlemi kaçıranların, 13 Ağustos akşamı tekrar gözlem yapabileceği belirtildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de Meteor Yağmuru Gözlemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement